Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inFIFA 10

Xbox 360
FIFA 10
 • Genre
  Sport
 • Releasedatum
  2 oktober 2009
 • Utvecklare
  EA Sports
 • Antal ägare
  74
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 9.4

Speltest av Kike_Man97

Inskickad av Kike_Man97 den 03/02 -10 14:13

Handling / story / vad man gör i spelet
Fifa 2010 är ett av de bästa fotbollsspelen som jag har spelat. Det handlar om att man ska göra en karriär och köpa in bra spelare, vinna cuper och klara s.k. "Check Points". För de "Check Points" du får så får man spelpoäng som man använder till att köpa in snygga bollar eller snygga arenor som man kan använda i "Spela nu"-läget. Men man kan inte bara spela karriärläge utan man kan även spela läget "Avspark", alltså en match som man kan spela med vilket lag som helst mot vilket lag som helst. I avsparksläget kan man exempelvis vara laget Sverige och möta Solna som egentligen inte går i verkligheten. Man kan spela turnering, då är man ett eller flera lag som möter andra lag, man får själv välja hur många lag som ska delta i turneringen och vilket lag man ska vara själv. Sedan finns det ett till spelläge då man är en spelare och man inte kan byta spelare. Man ska försöka kommunicera med de andra på plan genom att skrika att de ska passa eller att de ska skjuta. Det finns ett sista spelläge och det är "Online läge", då man möter andra spelare i världen.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att FIFA 2010 är det bästa FIFA-spelet som jag har spelat. Spelet är väldigt prisvärt. Det jag inte gillar med spelet är att det är så trista låtar under karriärläget så man nästan tröttnar på det. Om man ska jämföra detta FIFA-spel med något annat så finns det mycket fler saker att göra i menyn och även när man spelar så kan man göra fler tricks med bollen än något annat fotbollsspel.

Betyg till spelet
Grafiken är riktigt grym om man ska jämföra med de flesta fotbollsspel så den får en 9:a.

Spelkänslan är väldigt bra den också, man blir faktiskt ofta riktigt glad eller förbannad om man till exempel vinner en svår match eller köper till sig en bra spelare billigt. Man kan dock bli riktigt sur på att man få röda kort eller man förlorar en enkel match. Ibland känns det verkligen som man är en coach som är utsatt den siturationen som man är på i spelet, har man exempelvis spelat dåligt mycket kan man bli sparkad och man måste hitta en ny klubb. Har det gått bra mycket med ett dåligt lag så vill genast bättre lag ha dig. Därför får spelkänslan en 10:a.

Ljudet är väldig bra det också, när publiken skriker låter det riktigt verkligt eller när man slår till bollen så smäller det ungefär som när man tittar på en match i verkligheten.
Kommentatorerna har också verkliga röster. Ljudet får därför en 10:a.

Hållbarheten får en 9:a, för man kan spela spelet i kanske 2 veckor till 2 månader men sedan kan man tröttna och känner att man måste ta en paus från det spelet och spela ett annat spel en tid.

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10