Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inFable: The Lost Chapters

Xbox
Fable: The Lost Chapters
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  21 oktober 2005
 • Utvecklare
  Lionhead Studios
 • Antal ägare
  185
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 8.7

Speltest av Lallo92

Inskickad av Lallo92 den 28/06 -07 14:09

Handling / story / vad man gör i spelet
Du börjar som en liten pojke i byn Oakvale. Du drömmer om att en dag bli en stor hjälte, men idag fyller din syster år så du måste fixa en present till henne. Men efter att du har gett henne presenten så händer det något. En man kommer springande ur skogen och ropar "Banditer, banditer" det är det sista han någonsin säger för helt plötsligt kommer en pil och fäller honom till marken. Du gömmer dig snabbt och ser banditer komma och döda alla i deras väg. Efter skymmningen när det har lungnat ner sig springer du till ditt hem och till din stora sorg ligger din pappa död utanför huset. Hela byn är i lågor. Helt plötsligt dyker det upp en man bakom dig som heter Maze som erbjuder dig ett hem på "Hero's Guilde" för att träna till en Hjälte. Du tar emot erbjudandet eftersom du inte har någon annanstans att bo. Där möter du en annan lärling som heter "Wisper". Ni blir som två revaler båda vill vara bäst eller i alla fall hon. Men när du slår henne i ringen så hon får stanna och tränna mer och du får fortsätta din utbildning till att bli en stor hjälte blir hon avensjuk. Men båda kommer ifrån Guilden och får börja välja sina egna vägar antingen att bli en god hjälte eller bli en av dom mörka. Du får helt välja väg själv fast du möter hela tiden Wisper som försöker bli en bättre hjälte än du. Men efter en tid får du redan på att din syster fortfarande lever och att din mamma också lever så du börjar leta efter dom båda och du hittar din syster men det är bara ett problem. Den onda hjälten Jack Of Blades har din mamma i ett fängelse och du måste försöka rädda henne men du ställs mellan många val och resten får du ta redan på själv.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker spelet är jätte bra. Det finns mycket att göra och man känner sig fri när man spelar det och när man väl börjar vill man inte sluta. Det finns ju så mycket man vill klara av och det blir bara roligare om man försöker klara spelet helt än att bara rusa igenom det. För om man bara rusar så missar man så mycket. För det finns många sidouppdrag och inte bara mainstoryn. Så hur längre tid man tar på sig desso roligare blir det, tycker i alla fall jag men alla tycker ju olika.

Betyg till spelet
Grafiken får en 10:a för det är otroligt bra för att vara hyfsat gammal. Man ser dom flästa detaljerna tydligt som blommor och fjärilar. Den är bara så bra.
Spelkänslan får en 10:a för man känner sig verkligen fri med alla olika möjligheter som man har.
Ljudet får en stark 9:a det kunde ha vart lite bättre men dom har gjort den bra med att det känns lite gammal modigt med gammal engelskan som dom har. Så det känns som man är i riddartiden.
Hållbarheten får en 10:a för det finns ju så mycket att göra så man kan nästan sitta hur länge som helst och bara göra alla sidouppdrag. Och mainstoryn är också ganska lång så man vill värkligen bara fortsätta och fortsätta men när slutet kommer blir man nästan lite ledsen.

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10