Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inThe Legend of Zelda: Breath of the Wild

Nintendo Switch
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
 • Genre
  Äventyr
 • Releasedatum
  3 mars 2017
 • Utvecklare
  Nintendo
 • Antal ägare
  0
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
- 9.8

Speltest av nozzelozze

Inskickad av nozzelozze den 08/07 -20 14:18

Handling / story / vad man gör i spelet
Du vaknar upp som Link i "The Shrine of Resurrection", du går ut och du märker att du har sovit i hundra år och att Calamity Ganon har tagit över landet Hyrule och du måste rädda Hyrule samt prinsessan Zelda som är med Ganon och har försökt stoppa honom hela tiden.

BOTW är ett "open world" spel vilket innebär att spelet inte säger exakt vart du ska gå. Du kan göra precis vad du vill. Du kan till och med gå och möta Calamity Ganon precis när du klarat "Tutorialen". Kartan är helt otroligt stor, och det finns saker att göra på precis varendra ställe på kartan du kan tänka dig. Det finns monster att slåss mot, kistor att hitta, du kan hitta en massa olika städer där du kan prata med folk, köpa och sälja. Jag skulle kunna sitta hela dagen och rabbla upp saker du kan göra.

Vad jag tycker om spelet
Det är kanske mitt absoluta favoritspel. Det är upplevelse jag aldrig kommer glömma. Det är inte bara vad man kan göra som är bra utan musiken, grafiken, och nästan allting annat är superbra. Karaktärerna är också väldigt minnesvärda som till.ex Kass.

Man känner fortfarande att det skulle kunna bli bättre till.ex att bygga egna tools, eller att det finns dungeons som i de förra spelen. Det finns dungeons som kallas shrines men de slår inte till.ex Inside the Deku Tree från Ocarina Of Time. Shrines i BOTW är mycket kortare, och inuti så har de inte riktigt "Zelda-feeling" enligt mig. Det finns dock 4 "Divine Beasts" som har lite mer zelda-feeling men håller inte nivån som tidigare dungeons från tidigare spel.
Men det spelet får rätt är så bra att detta bara är mindre problem.

Betyg till spelet
Grafiken är otroligt bra, det finns ingen annan känsla som när man klättrar upp på en av de höga bergen och ser ut över hela Hyrule. Städerna är detaljerade och ser väldigt bra ut.
10/10

Spelkänslan skulle kunna bli bättre med tanke på att det fortfarande finns ställen att förbättra.
9/10

Ljuden och musiken är också så himla bra, istället för att ha episka tema-låtar som spelar (Det finns det ju såklart också) så är det bara små piano snuttar som spelar när du rider på din häst igenom landet och utforskar Hyrule. Kass, spelar Concertina och hans låtar är också väldigt minnesvärda.
10/10

Man kan spela BOTW nästan hur mycket som helst. Man kan t.o.m gå tillbaks till spelet efter flera månader och spela i några timmar och bara lala runt lite och slåss lite. Kanske t.o.m döda bossen en andra gång. Men tills slut så kommer man sluta spela det precis som varenda spel som finns.
10/10

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9