Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inValkyria Chronicles

Playstation 3
Valkyria Chronicles
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  31 oktober 2008
 • Utvecklare
  Sega
 • Antal ägare
  5
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
10 9.5

Fler fusk

Guide

Inskickat av Vaati_Neko den 06/10 -09 18:23

Slutstriden i Valkyria Chronicles kan vara knepig om man inte vet hur man bör gå tillväga. Därför har jag nu samlat ihop en liten guide som förhoppningsvis kommer hjälpa dig.

C19 ~ Finale: Final Showdown
Sidonot: ... Hur kom dina stridsvagnar upp hit?

Potentiell strategi:

Det blir mycket som du blir tvungen att göra på egen hand, men jag kommer ge dig några visdomsord. Shocktroopers, Lancers och Snipers kan alla förstöra Maximillian's stödmaskiner på ett skott med Royal Weapons eller vapen i högsta level. Använd dem för att spara så mycket CP som möjligt, för de kommer du behöva.

Maximillian kommer att återfå HP vid varje tur, och det är ganska mycket. Dessutom är hans attack mycket högre för varje stödmaskin han har fungerande. Det är slumpmässigt vilka som aktiveras vid varje tur, men det är aldrig mer än tre. Det allra bästa är att inaktivera dem för varje tur, men eftersom det finns två bepansrade maskiner som kräver två skott kan det förekomma komplikationer.

Se till att hålla Shamrock och Edelweiss ifrån varandra så att de inte träffas båda två. Låt Shamrock stå i gången medan Edelweiss åker ut på den delen av däcket som Maximillian går runt på. Låt dina män gömma sig bakom de stora fyrkanterna på var sida och låt ingen utom mekanikern gå ut (ifall Edelweiss behöver hjälp), men låt då mekanikern ifråga ta sig fram bakom Shamrock.

Det bästa sättet att förstöra Maximillian's mekanismer på är att använda en Lancer var på de som är närmast din grupp. De borde kunna träffa hur som helst, men de har varit stolpskott länge för mig, så se till att placera dem så nära mekanismerna som det bara är möjligt innan du skjuter, även om det verkar för nära.

För maskinerna längst bort rekommenderar jag starkt en Sniper med accuracy på topp och hög level (helst ett Royal Weapon). Den kommer då att kunna träffa de båda mekanismerna längre ut på sidan utan att någonsin missa. Använd även Snipern för maskinen allra längst bort. För de bepansrade maskinerna, använd Shamrock och Edelweiss, men har du lite CP kan du försöka dig på Lancers och Snipers. Egentligen behöver du inte några Shocktroopers om du använder denna strategi.

När du haft sönder mekanismerna, använd granatkastaren mot Maximillian med Edelweiss för stor skada. Har du klarat dig bra i början, lär du kunna använda granatkastaren två gånger och ha åtminstone en CP kvar. Spara den eller skjut Maximillian med din Sniper.

Fortsätt så tills du vinner, luta dig då tillbaka och njut av slutet.

Ingen har betygsatt fusket ännu.

Kommentarer

Totalt 0 kommentarer:

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.