Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inVan Helsing

Playstation 2
Van Helsing
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
 • Utvecklare
 • Antal ägare
  34
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.1 5.8

Speltest av niwn

Inskickad av niwn den 21/07 -07 21:27

Handling / story / vad man gör i spelet
Van Helsing skickas till ett ställe där inte många hört talas om. Landet det ligger i är Rumänien. Ställets namn är Transylvanien. Van Helsing skickas dit utan någon förvarning om vad som väntar från sina kompanjoner i Vatikanstaten. Van Helsing anländer dit ihop om att det är ett snabbt updrag och enkelt att döda denna Vampyr som han fått i uppdrag att förgöra. Men är det verkligen någon vanlig vampyr? Nej, det är vampyrernas ledare. Dracula.

I spelets början så skickas du med ett tåg till ett ställe som minst sagt skräckinjagande. På ens väg möter du allt ifrån Vampyrer och Skellet till Varulvar och Onda Män. Ihop om att finna det ända sättet att förgöra Vampyernas ledare. Du får gå en farofylld och minst sagt läskig väg för att finna sättet. Rädda städer ställen för hop om hjälp. Men hjälp finner du även hos en vacker prinsessa. Du kommer upptäcka mer än vad du nånsin trott.

Enda sättet att ta reda på hur är att läga ner dem dära 200 kronorna på ett spel som är helt klart värda pengarna.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är sjävklart värda pengarna och det är klurigt och även lite små läskigt. Det lite mindre bra är att spelet inte följer filmen till 100 %. Det är verkligen fel fiender du möter efter att man sett filmen och man tänker på fienderna därifrån. Det fattas mycket från filmen men det absolut viktigaste är självklart med. Alltså att förgöra Dracula, vampyrernas ledare.

Filmens historia är inte så lik spelet. Men själv tycker jag att spelets historia kunde fått varit med i filmen istället. Pengarna är värda spelet till punkt. Jag tycker ni skall lägga ner pengarna på det efter att sett någon spelat det eller läst ett eller flera test.

Betyg till spelet
Spelets grafik kunde förbättrats en anning enligt mig. Det ser inte ut särskilt bra ut. Men sjävklart finns det delar av spelet som ser väldigt bra ut. Det dom kunde lagt ner lite bättre jobb på är Fienderna och sjävla Van Helsings ansikte. Husen, byggnader och stillastående saker ser bra ut. Men jag ger det bara en 5:a för de rörliga sakernas dåliga Grafik.

Spelets spelkänsla får en 6:a. Nackdelen med det är helt klart att man inte kan ändra kameravinkeln vilket jag stör mig grymt mycket på. Men visst är det annars bra med spelkänslan. Det finns ett antal saker man kan märka det på. Några av de är alla hemliga och gömda ställena som finns på spelet. Tycker det är roligt att hitta de. Även dom roliga små fusken man kan aktivera. Tillexempel väldigt stort huvud på både dig och fienderna. Men det får ändå bara betyget 6 för att man inte kan ändra kameravinklarna. Ljudet får en hel 8:a. Det bra men ljudet är tillexempel när du går nära ett hus så hör du röster innifrån huset som oftast låter väldigt verkligt. Ljudet i bakgrunden när man vandrar omkring är bra det med. Det är inte bara när man går nära ett hus utan om man går nära en kvarn hör man ljuden av korset som snurrar. Man kan nästan förutspå på musiken när det dyker upp fiender med. Ljudet höjs och det blir lite kusligare ljud varenda gång det dyker upp en fiende. Ljudet är helt klart värdigt en 8:a. Hållbarheten fick en 4:a för man kan varken spela online eller multiplayer. Det finns alltså bara en sak att göra. Och det är det vanliga Campaign. Men ddet är såklart roligt.

Alltså får det lagomt betyg. Använd de dära 200 kronorna på spelet tycker jag. Det är värt det.

Totalbetyg: 5.8 Ljud: 8 Grafik: 5 Hållbarhet: 4 Spelkänsla: 6