Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inTales of the Abyss

Playstation 2
Tales of the Abyss
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
 • Utvecklare
  Namco
 • Antal ägare
  4
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7 8.5

Fler fusk

Guide

Inskickat av Vaati_Neko den 04/11 -09 16:25

Catalyst Weapons
Rekommenderad Level: 66.

Jag rekommenderar att du gör allt detta EFTER att du har besegrat Van och gått igenom allt spelet har att erbjuda. Som du kan se, var min level 66, den jag hade efter att ha klarat Eldrant, och du kan helt enkelt använda en Wing Bottle dit och återvända till ingången. Notera att efter denna Side Quest kommer du få slåss mot spelets svåraste bos, så se till att du är redo för det, och fördelaktigt är om du har Coliseum-vapnen om det är möjligt. När du är redo, börja. Innan bossguiden har jag räknat upp Catalysterna.


Nebilim - Detta är det första Catalyst-vapnet, och det är för Luke. Du får den i handlingen, helt enkelt genom att besegra Blade Rex i Meggiora Highlands. Du kan inte missa den, men notera att skadan den tar är hemsk tills efter att du besegrat bossen. Så tja, efter att du fått Nebilim, klara bara av Eldrant och återvänd, åk sedan till Daath. Prata med Tritheim för lite information, ta dig därefter till Keterburg.

Lost Celesti - I Keterburg, gå bara åt höger till Nephry's kontor och prata med henne, bege dig då till Grand Chokmah och prata med Emperor Peony när han väl är i audienshallen för att få lite härliga kostymer, en gång när han är i sitt rum för att lyssna på tjatet om hans Rappigs (ignorera), och igen i hans rum för en hysteriskt rolig sekvens, och därefter har du den andra Catalysten, Lost Celesti, för Guy. Nästa är St. Binah.

Blood Pain - Äntra St. Binah och prata med Elder McGovern, som vägrar att låna den till dig eftersom det användes för att försegla en demon. Gå nu in i värdshuset och prata där med Glenn, som kommer ge det till dig om du hittar hans Rappig. Enkelt, lämna bara staden och titta i närheten av träden, så kommer du upptäcka den omedelbart. Prata nu med Glenn igen och han kommer ge dig Blood Pain för Jade. Tillbaka till Daath nu.

Heart of Chaos - Väl i Daath's katedral, kommer Florian springa runt överallt med en av Catalysterna och vill leka tafatt, vilket Luke och Jade är alltför ivriga att göra. Nåväl, bege dig bara österut och ta den sydöstra symbolen för att omedelbart se Florian i det rummet, och därefter kommer Tritheim gå med på att ge den till dig. Och naturligtvis är Heart of Chaos till Anise. Men nu, tyvärr...

Holy Quelqatl - Jag trodde aldrig att jag skulle behöva återvända till den sabla Abandoned Factory, men det behöver göras. Gå dit från Baticul och bege dig upp två stegar, använd Mieu Wings för att ta dig ännu högre upp och därefter Mieu Fire 2 på den vänstra knappen. Med det gjort, lämna platsen och använd luftbilen som dykte upp ovanför ingång ett, och där kommer du hitta en Sunlight Chamber och Holy Quelqatl för Natalia. Sist...

Unicorn Horn - Den allra sista Catalysten finns i Eldrant, i Yulia's grav för att vara exakt, men tro det eller ej, det tar inte så lång tid att ta sig in dit. Allt du behöver göra är att ha ett par Holy Bottles tillhands så blir Eldrant enkel att ta sig igenom. Efter ett pinsamt moment mellan Luke och Tear, är den sista Catalysten, Unicorn Horn för Tear, i dina händer.

Om du är redo/galen nog att börja slåss mot spelets svåraste boss, låt mig först säga att om du vill ha Luke's Tactical Leader-titel, måste du spela i Very Hard eller Unknown Mode, vilka är tillgängliga först efter din första playthrough. Med antagande för att du har Refined Flightstone, ta Albiore och flyg till den nordvästra delen av Sylvana, vilket med andra ord betyder kartan i sig. Du kommer upptäcka ett stort berg med en spricka i. Äntra, se på sekvenserna som dyker upp (en stor chock väntar dig) och striden mot Nebilim börjar.

NEBILIM
Party: Luke, Tear, Jade, Guy

Stats:
P. ATK - 1314
P. DEF - 1520
F. ATK - 853
F. DEF - 1280
HP - 320,000
EXP - 34,000
Gald - 50,000
Svårighetsgrad: Väldigt svår.
Svaghet: Ingen.
Resist: Inget.

Detta är helt klart den svåraste striden i spelet, och Nebilim kommer spränga dig in i nästa tisdag om du kommer in i denna strid oförberedd. Först av allt, kan du vänta dig att det tar en hel del tid att bita ner Nebilim's HP, som du ser av hans stats. Alla dessa stats kommer bli högre om du spelar i till exempel Very Hard eller Unknown, därav behöver du Tactical Leader-titeln. Men nog med prat. Nedan följer min equipment och liknande.

Luke (Level 68)
HP: 6554
TP: 415
Vapen: Soul Crush
Kropp: Mumbane
Hand: Fonic Bracelet
Acc: Black Onyx
C. Core: Grandioz

Tear (Level 67)
HP: 4164
TP: 486
Vapen: Fonic Rod
Kropp: Prism Protector
Hand: Fonic Gloves
Acc: Fonic Crest
C. Core: Lunatito

Guy (Level 67)
HP: 4500
TP: 426
Vapen: Shakunage
Kropp: Fonic Mail
Hand: Rare Bracelet
Acc: Golden Helm
C. Core: Scildecido

Jade (Level 67)
HP: 4489
TP: 486
Vapen: Dunamis
Kropp: Fonic Robe
Hand: Rare Bracelet
Acc: Mystic Symbol
C. Core: Nocercido

Nu till striden. Som du kan se, har Nebilim 320,000 HP, och som de flesta bossar, blir det bara svårare ju mer du sänker det, speciellt när det gäller Mystic Artes när vi är i Normal Mode. Så med det i åtanke, om du har en All-Divide kommer det verkligen att hjälpa, men vi vill ju förstås inte att striden ska dra ut på en hel dag, så använd den inte än. Nebilim använder Light Blast, Searing Sorrow och massvis med andra Arcane Artes runtom sig, vilka tar väldigt mycket skada och behöver undvikas, men den mesta av hennes tid går åt till att använda Fonic Artes. Hennes favoriter är Blessed Drops och Thunder Blade.

Jag har inget sätt att förutse vem magin är riktad mot, men vad som än händer, spring när den kommer ut, och försök sedan att rikta ett par slag i tidsperioden mellan. Du borde låta Tear absolut spamma Revitalize, med Luke eller vem du än kontrollerar redo att slänga ut Specifics, Lemon Gels eller Miracle Gels. Och ja, undvik vilken magi som än når ut, speciellt om det är Meteor Storm. Då striden dras ut på tiden, kommer Nebilim att ligga under 160,000 HP och bli ännu mer aggressiv, och vid den punkten rekommenderar jag att du använder en All-Divide, då det inte kommer försvaga Apple/Lemon Gels förstås, inte heller Revitalize.

Kraften i allt från Infernal Prison till Sovereign Gale kommer sänkas ordentligt, men hallå, 2000-2500 skada från en combo är fortfarande dödlig, bara inte... lika dödlig. Senare i striden kommer hon slänga ut sin karaktäristiska Mystic Arte, Big Bang. Denna kommer hårt nog att ta 6000 i skada till gruppen, men den kan inte KOa, bara dra ner HP till 1. Var redo att bara stå där och använd Specifics på den punkten, och allra viktigast, var redo att tampas med döda karaktärer till både höger och vänster. Detta är när du behöver gå i all out healing mode, bringa Tear tillbaka till livet om hon är nere, använd Resurrection och Revitalize exklusivt. Om du inte kan återkomma från det, kommer du utan vidare tvekan bli fullkomligt utraderad. Men om du gör det, vilket du förmodligen kommer, använd de sista momenten av striden till att STJÄLA från henne. Det finns en 20% chans när du stjäl från henne att du får Tutti Capacity Core, vilket är den bästa i spelet. Behöver jag säga mer?

Inte för att regna på din parad, men om du äntrar denna strid under tuffare svårighetsgrader, kommer Nebilim ha alla Mystic Artes i hela spelet tillhands. Om du har dina egna Mystic Artes, ska du givetvis inte hålla tillbaka. Inte nog med att de är din bästa offense, men de är även din bästa defense.

Efter att striden är över, rapportera till Emperor Peony. Efter det, får du njuta av några sekvenser där Jade stjäl än mer respekt från majoriteten. Power to him som vanligt. Bege dig därefter till Daath och prata med Maestro Tritheim. Efter en snabb sekvens, kommer alla Catalyst-vapen att stärkas, och deras kraft baseras på hur många karaktären har dödat under spelets gång. Detta lämnar en Side Quest kvar som är både över och under denna (och nej, den innehåller inte en fiende svårare än denna), och den kallas för Replica Lab of the Abyss, vilket endast kan nås efter din första playthrough. Om du är där dock, prata med Pere efter att du besegrat Nebilim för Tactical Leader-titeln.

Ingen har betygsatt fusket ännu.

Kommentarer

Totalt 0 kommentarer:

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.