Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inTales of the Abyss

Playstation 2
Tales of the Abyss
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
 • Utvecklare
  Namco
 • Antal ägare
  4
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7 8.5

Fler fusk

Tips

Inskickat av Spade den 13/09 -09 08:08

Jag varnar er för att det i denna text kan medfölja spoilers.

Här nedan har jag radat upp lite glitches (d. v. s. buggar, som man annars kan kalla dem), som jag hoppas att ni kan ha nytta av eller bara tycka är lite kul.
_________

World Map musikglitch
När man går ut ur Abandonded Factory, slutar av någon anledning den vanliga World Map-musiken att spela. Istället spelas musiken från den senaste platsen du äntrade World Map ifrån (vare sig det är en stad eller en dungeon). Eller om du sparar ditt spel på World Map, stänger av systemet och laddar igen - då kommer ingen musik att spela förrän du går in och ut från någon plats. Fast att lyssna på Zao Ruins-temat på World Map är ju rätt coolt.
_________

Mystic Arte glitch
Ibland kommer spelet bara att frysa till efter att en Mystic Arte har använts. Skärmen kommer frysa och ibland kommer din handkontroll att börja vibrera. Det händer när en fiende dödar alla medlemmar ur gruppen med dess Mystic Arte eller när man själv dödar fiender med hjälp av Anise's Dying Moon extension eller Luke's Ion extension (om det händer, kommer du inte höra ljudeffekterna för Dying Moon).

En gång frös spelet till och när Anise försökte använde X-Buster precis då striden tog slut. Tänk på att auto-revive effekter (som exempelvis Angel's Tear) förhindrar inte ett frysande om alla träffas och "dör" av en Mystic Arte.

Hur man fixar det - Det finns inget sätt att fixa det, du måste helt enkelt starta om spelet. Håll bara i åtanke att det är helt random och händer inte varje gång du använder extensions. De är för bra för att aldrig användas bara för en dum glitch, så kom ihåg att spara överallt där du kan.
__________

Mystic Arte Spell Lock glitch
Detta händer genom att först använda Anise's eller Luke's extensions under en strid (jag tror inte att Tear's extension orsakar detta). Efter att man försökt använda vilken spell casting Mystic Arte som helst efter det (Innocent Shine eller Mystic Cage), så kommer karaktären att låsas fast i en "spell lock", vilket betyder att de inte kommer sluta kasta magin (till och med efter att ens overlimit slutat).

Om du kontrollerar dem manuellt kan du inte ens trycka på guard för att stoppa det. Dessutom fungerar den här glitchen på bossar (Nebilim och Cameo team inkluderade), så du skulle kunna använda den till din fördel. Dock så verkar det fungera med Mystic Artes som inte ens blivit kastade när man slåss mot bossar (fast Reid's Burning Phoenix kommer fortfarande triggas, och jag tror att Time Stop fortfarande händer, men jag är inte säker).

Hur man fixar det - För att komma ut ur låset måste du låta antingen Luke, Anise, Guy eller Natalia använda deras Mystic Artes (inga extensions förstås), eller låta Tear/Jade bli dödad - eller gå in på menyn och ge dem ett kommando. Fast den enda vägen man kan använda Innocent Shine eller Mystic Cage (om du försöker igen efter att de kommit ut ur låset) på är om du har använt en av de non-spell casting Mystic Artes som finns (utan extensions). Annars kommer de bara fortsätta hamna i en spell lock om och om igen.
__________

Flygande Golem?! glitch
Det här är ju egentligen inte en glitch med mycket effekter mot en själv, men jag lägger upp den ändå. I Mt. Zaleho finns det ibland en golem som ser ut att vara flygande/gående mitt i luften som om den var programmerad till att vara en fladdermus. Golemen märker alltid ens grupp när man går förbi, och ibland kommer den ner för att möta en. Under själva striden får man alltid slåss mot tre fladdermöss, som om golemen var menad att vara en fladdermus från början.

Hur man fixar det - Det gör man inte precis. Det är ju en kul grej, så jag vet inte varför man skulle vilja fixa det alls.
__________

Keterberg/Silverware Galdtrick (så får du gald snabbt!)
Detta är det mest effektiva sätt att få massor av gald i det här spelet. Vapnen är billigast i slutet av spelet. Equippa Jade's "Emperor's Best Friend" och köp så många silverware-vapen (Knife, Spoon och Fork) i Keterberg som du kan. Equippa sedan Anise's Cat costume och sälj vapnen i Engeve. Lather, rinse, upprepa (auto-pilot drar ner tiden väldigt mycket). Du kanske behöver ha gjort några sidequests som påverkar Keterberg's TLP för att få vapnens pris låga nog för att kunna vinna på det, men jag är inte helt säker.

Du borde kunna köpa silverware-vapnen för 43650 gald och sälja dem för 50124 gald. Om du köper och säljer 16 av varje (som kostar ungefär 2.1 miljoner gald) och säljer dem alla kan du tjäna 310752 varje gång. Om du kan köpa 20 av varje vapen (som kostar en 2,6 miljoner gald), kommer du tjäna 388440 gald.
__________

World Map-trick (väldigt hjälpsam glitch/bugg/trick)
Medan du är på världskartan (och ingenting håller på att ladda), öppna då ditt PS2s lucka och ta bort CDn. Stäng nu luckan och vänta några sekunder så ska du kunna röra dig igen. Testa INTE någonting som skulle tvinga spelet att ladda, såsom strider eller att försöka öppna menyn, för spelet kommer att frysa till (du kan få det att röra sig igen genom att stoppa tillbaka CDn).

Men i alla fall, den lilla kartan i hörnet borde fortfarande vara uppe när du väl kan röra dig igen, så det är fritt att gå vart på världskartan du än vill. Använd kartan för att se var du är (du kommer inte kunna se det mesta av världskartan förutom delarna som var laddade när du hade CDn i, för det mesta kommer du bara gå runt i luften). När du når din destination, öppna luckan igen och sätt i CDn, stäng luckan och spelet är som vanligt. Se till att du inte är i bergen eller havet när du sätter tillbaka CDn, för då kommer du sitta fast.

Varför detta är hjälpsamt? Detta trick tillåter dig att gå till städer och platser innan det är menat, så det ger dig en god del av saker att göra innan man ens går in i Engeve för första gången. Några saker man brukar göra är att gå in på casinot, skaffa Vorpal Sword på Mt. Roneal, och göra allting de vill på Din's Shop. Du har också tillgång till affärer i alla städer du kan nå. Dessutom kan den här glitchen användas för att hålla Asch nära slutet av spelet istället för Luke. Detta gör man genom att gå till Mushroom Road, få Asch i din grupp och använda karttricket i den delen av världskartan där du får the greater flightstone (den andra utgången i Mushroom Road).

Men tänk på att du inte kommer ha Mieu längre (jag tror att det finns ett trick för att få både Mieu och Asch, men det kan jag inte). Dessutom, om du vill få Luke tillbaka behöver du bara gå till Mushroom Road så kommer han att vänta på dig. Om du väl får Asch, kommer Luke fortfarande att dyka upp i sekvenserna, men i strider kommer du att ha Asch.
__________

Superhopp glitch
Om du har Glory equippat och blir auto-revived medan du utför en attack kan du fastna i animationens direktion (jag vet inte hur den här fungerar utan någon annan teknik än Severing Wind, men jag tror att det är samma koncept). Så om du använder Severing Wind och blir auto-revived medan du gör det, kommer du "fastna" i en uppåtrörelse, och du kommer fortsätta hoppa upp och ut ur skärmen.

Hur man fixar det - Försök bara att hoppa så kommer du ramla ner igen.

Ingen har betygsatt fusket ännu.

Kommentarer

Totalt 0 kommentarer:

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.