Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inRatchet & Clank

Playstation 2
Ratchet & Clank
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  8 november 2002
 • Utvecklare
  Insomniac Games
 • Antal ägare
  600
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.9 8.5

Speltest av Apower

Inskickad av Apower den 08/08 -07 23:32

Handling / story / vad man gör i spelet
Ratchet och Clank är det första av de 4 spelen (Är lite osäker om inte det 5:e kommigt ut än) i Ratchet and Clank serien. Det är enligt mig Insominiac's bästa spelserie någonsin.

-|>Story<|-

Ratchet sitter och meckar med sin raket på sin hemplanet Veldin. Han vill hemskt gärna att den ska fungera så han kan komma bort från veldin och se/utforska andra planeter.
Helt utan förvarning kommer et skepp ned störtande bara ett 100 tal meter ifrån Ratchet. Han skyndar sig dit och där ligger en liten robot som han tar med sig till raketen och hans hem.
När roboten,vid namn Clank, kvicknar till berättar han för Ratchet om en ond person som kallas Drek. Drek planerar att ta bitar från andra planeter och bygga en perfekt planet av dem.
Ratchet bestämmer sig för att åka och be någon om hjälpa att stoppa Drek. Clank lagar raketen i ett huj, och sen är det dags för avfärd...

(]-Vad man gör i spelet-[)

Man åker till en massa olika planeter för att lyckas stoppa Dreks onda planer. Alla planeter har olka klimat och därför krävs olika sorter teknik.
T.ex en "Data-teknik planet" Finns det mycket lås, ställen där man måste hoppa långt m.m. Eller t.ex på lavaplanet där det krävs ett specielt vapen för att klara vissa motståndare...
Man åker runt altså och tar sig igenom olika planeter.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker spelet är ganska hyffsat. Man tycker det är riktigt kul sen fastnar man och tröttnar, sen prövar man igen och samma process upprepas.
Däremot är det otroligt roligt med alla olika planeter och en bra story.
Det är en aning planet för långt och på vissa planeter är det nästan bara att gå och döda några monster då och då men mest gå väldigt långt vilket gör att man suckar och biter ihop.
Svårighets graden är rätt så bra.

Kanon: Planeternas klimat! Det är jätte bra gjort och bearbetat.
Kalkon: Det långa trista vägarna utan att någonting händer, skippa en planet istället om ni har idé torka,Insominiac.

Betyg till spelet
Grafiken uppfyller kraven och är varken bra eller dålig, inte så mycket att säga på den fronten.

Spelkänslan är ju nästan som grafiken, det är ju svårt att få det att kännas som man står där eftersom det är rätt så overkligt men det är kul och man kan leva sig in med lite fantasi!

Ljudet är rätt så nice lite passande musik och bra röster, kvalitén på ljuder är rätt så bra så den för väl ta en 7'a den också.

Hållbarheten är rätt så bra eftersom man tycker det är kul så länge man håller på. På vissa ställen kan man tröttna men det får man faktiskt leva med i det här spelet. Därför ger jag en 7'a även där...

Totalbetyg: 7 Ljud: 7 Grafik: 7 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 7