Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inFinal Fantasy XII

Playstation 2
Final Fantasy XII
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  23 februari 2007
 • Utvecklare
  Square Enix
 • Antal ägare
  141
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9 9.3

Fler fusk

Guide

Inskickat av Vaati_Neko den 09/10 -09 23:22

Hört talas om Yiazmat? Det kanske är bäst så. Det är den absolut kraftigaste bossen i hela spelet, givetvis utanför storyline. Den är en extra Hunt Mark och har som sagt ingenting med handlingen att göra. Den är bara där. Och den är bland det jobbigaste du kan stöta på i ett FF-spel. Det tog mig fem timmar i sträck att inte ens ta hälften av dess livsmätare, så lycka till. Följ strategin nedan så kommer du förmodligen att klara dig.

YIAZMAT

HP: 50,000,000 (Japp, du hörde mig).
Svaghet: Dark.
Absorb: Holy.
Område: The Ridorana Cataract - Colosseum.
Svårighet: Varierar från vilken level du är i.

Rekommenderad Level: Lvl 90 eller högre är starkt rekommenderat, men möjligen i lite lägre levels om du inte orkar träna. Det kommer ta längre tid att döda den, förstås.

Rekommenderade Gambits:
- Ally: HP under 50& - Use Curaja.
- Ally: Any - Arise.
- Foe: Party leader's target - Attack.
- Ally: Any - Cast Esuna.

Först av allt vill jag nämna ett tips: Du kan när som helst lämna Yiazmat om du inte orkar mer. När du sedan kommer tillbaka, kommer han ha lika mycket HP som när du tidigast lämnade honom. Bra, va?

Hur du hittar den: Acceptera helt enkelt den förfrågan om att jaga Yiazmat från Montblanc, men Hunten kommer endast att postas efter att du har gjort dig av med alla andra Hunt Marks, och efter att du besegrat Hell Wyrm. Gå till den cirkulära "arenan" (Colosseum) för att hitta Yiazmat.

STRATEGI: Denna strid är mycket i stil med striden mot Hell Wyrm. Men han kommer möjligtvis att hela sig om du står för länge i arenan och inte låter honom få någon Target på dig. Som jag tidigare nämnde behöver du inte besegra honom på en gång, eftersom det kommer ta en tid med 50 miljoner HP. Men kom ihåg att ALDRIG stå i arenan utan att Yiazmat kan markera dig inför attack, annars kommer han kasta mycket positiva status effects på sig själv (varav en är Regen, som ger honom ungefär 500,000 HP med sekunders mellanrum). Det tar åtminstone 2+ timmar att döda honom om du är i väldigt hög level, men det kan ta mycket längre tid beroende på hur förberedd du är på striden.

Det är möjligt att besegra Yiazmat i level 1 (Square-Enix erkände att det var möjligt), men du borde seriöst vara åtminstone över lvl 80 för att ha det lite lättare med den här striden. (Även med Bubble Belt kommer spelet bara visa 9,999 HP på dina karaktärer, men du har egentligen 10K+ HP, testa det på en fälla, du kommer inte förlora HP om det inte är en riktigt stark fälla). Om du vill besegra Yiazmat under kortare tid, kom i en högre level. Yiazmat är som en uppgraderad version av Hell Wyrm, men mycket starkare. Varje minimätare på hans vanliga livsmätare representerar en miljon HP i denna strid. Han kan slumpmässigt döda vilken som helst av dina karaktärer med en vanlig attack. Han använder Stone Breath, White Breath, Cyclone och även Death. Hans White Breath kan orsaka Stop. Stone Breath är som White Breath, men orsakar Petrify. Cyclone träffar alla dina karaktärer med väldigt hög marginal och vindelement, men du kan rusta dig med windbreakers när du ser att han håller på att använda den, och efteråt byta tillbaka till Bubble Belts för att halvera skadan Cyclone tar.

Yiazmat's vanliga attacker tar mer än Hell Wyrm's gör. Han träffar med runt 500+ i skada (Notera: blir lägre ju mer liv han förlorar), i början av striden. När du sänker Yiazmat's livsmätare kommer han använda Deathstrike, vilket har en hög chans att automatiskt döda en karaktär i din grupp. När Yiazmat är under 5 livsmätare kommer han använda Reflectga på din grupp. Använd Dispel/Dispelga på dem (tryck på R1/L1 för att markera dina egna karaktärer). Han använder det endast gång i striden (han använder det i början om du går ut och in igen). Se upp för fällor i striden, använd Libra och försök att undvika dem, eller aktivera dem hastigt i början av striden så att du inte råkar trampa i dem när dina karaktärer har dåligt med HP. När du tagit runt hälften av Yiazmat's liv, kommer hans Defense att öka och dina attacker kommer konstant att ta 6,999 istället för 9,999. Du kan inte göra någonting alls för att undvika det, så bit ihop och fortsätt.

Men akta dig verkligen för när han är under 5 livsmätare, läs ovanstående paragraf igen. Han kommer konstant att ge dig comboattacker, så han anfaller en karaktär kring 10 gånger i rad och dödar dem. Återuppliva bara dina karaktärer och fortsätt anfalla. Notera att Yiazmat är svag mot mörker, så du kan använda en pistol med Dark Shot, Black Robes för att höja skadan du tar, eller använda en Yagy Darkblade för att anfalla honom, men det gör inte mycket nytta.

Nåväl, lycka till med striden och sitt inte för länge. Ta din tid och du kommer säkerligen att besegra Yiazmat.

Fusket har betyget 10 (1 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 1 kommentarer:

emimag den 13/08 -10 15:17
hej jag skulle vilja fråga om du vet vilka symboler man ska ta i pharos third ascent...
vilken ordning också snälla hjälp mig!! eller pm.a mig om du kan:D

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.