Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inAtelier Iris: Eternal Mana

Playstation 2
Atelier Iris: Eternal Mana
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  17 mars 2006
 • Utvecklare
  Gust
 • Antal ägare
  10
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8 -

Fler fusk

Guide

Inskickat av Vaati_Neko den 05/10 -09 21:30

Nedan har jag beskrivit en guide till den enligt mig bästa strategin mot slutbossen Amalgam. Förhoppningsvis får du nytta av den, för Amalgam kan vara ganska svår om man inte har tränat upp sig mer än man behöver. Bredvid karaktärerna kan du även se att jag nämnt en rekommenderad level för dem alla.

AMALGAM
HP: 32,000
MP: 12,000
EXP: 0
Cole: 0
Party: Klein (46) Lita (44) Delsus (48) Norn (43) Marietta (52)
Svårighet: 8/10

STRATEGI

Äntligen är det dags för slutstriden. Som väntat i ett spel, är ditt sista hinder ett tufft sådant, och du kommer få arbeta för att få se slutet. Om du tar en titt på hans HP, får du veta direkt att det kommer bli en lång strid, och minsta lilla misstag kan kosta dig livet. Det är särskilt sant just för denna strid, eftersom Amalgam kan sopa mattan med en med två av sina fem attacker direkt.

Ether Light tar två turer att använda, orsakar en del skada till hela din grupp och orsakar även Poison eller Paralysis. Defaulter kastas omedelbart, men tar bort alla positiva småsaker medan det tar lite i skada. Sky Angel är också en omedelbar attack, som orsakar skada beroende på din grupps formation, då den knockar ut vem den än slår tillbaka. Reason's Requiem är en av Amalgam's dödligaste attacker, den tar två turer att fullborda och slår allt liv ur alla den träffar utom en sista HP, och ibland knockar det även ut dem så att de blir inkapabla till strid för ett tag.

Men hans allra dödligaste attack är Elemental Extraction. Den tar inte alltför mycket i skada och bara på en karaktär medan den tar två turer att fullborda, men den dödliga biten är att den har en hög chans till att få Instant Death. Detta betyder att en av dina mest kraftfulla karaktärer kan slås ur strid omedelbart. Men än värre, är att det inte finns något försvar mot det. Det betyder att om Klein träffas av det, är din strid i stort sett över, eftersom ingen annan är kapabel till att återuppliva eller utföra någon mass heal, om du inte har gjort en hel del Store Synthesis. Och eftersom han har så mycket HP, är det inte så effektivt att ha ihjäl honom utan att ha Klein med dig även om du inte vill dö.

Nåväl, när du börjar striden är det bäst att du är redo för en lång sådan. Du borde försöka hålla Klein undan fältet så mycket som möjligt, bara ifall att Amalgam försöker använda Elemental Extraction och du inte kan få honom i säkerhet i tid. Däremot blir det väldigt opraktiskt om man tänker på den skada han orsakar. En bra idé vore att maximera hans speed, med vad för accessory och Mana du än har som kan göra det möjligt. Allt han borde ha tid för är att hela med Heal Bulbs/Wide Item Elixir, men om du hittar ett tillfälle att anfalla, se till att ge honom en Wide Item Mark of Courage för mer skada. Du kan även använda Mark of Weakness på Amalgam, men som med alla bossar har det bara 50% chans att gå i lås. Om det gör det kan du dock vänta dig i stort sett tre gånger så stor skada.

Lita bör använda Pale Wing och Jump Kick, men Meteor Strike tar också mycket HP om den är utmaxad. Delsus bör använda First Shot, medan Marietta använder Healing eller anfaller vanligt när hon har chansen. Norn är inte till någon bra användning för denna strid, så försök att hålla henne undan som en last resort.

Eftersom ingenting du äger kommer att sparas i någon Bonus Data, är det fritt fram till att använda allt du har. Faktiskt så finns det ingen ursäkt till att inte använda ett föremål om du behöver det. Detta är din sista strid, och om du inte har överlevlat, så kanske även din svåraste. Lycka till, det tog mig två gånger att klara bossen med de nämnda levlarna.

Ingen har betygsatt fusket ännu.

Kommentarer

Totalt 0 kommentarer:

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.