Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inAtelier Iris 3: Grand Phantasm

Playstation 2
Atelier Iris 3: Grand Phantasm
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  3 augusti 2007
 • Utvecklare
  Gust
 • Antal ägare
  6
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8 7.3

Fler fusk

Guide

Inskickat av Vaati_Neko den 10/10 -09 19:56

Guide för slutstriden mot Uroborus. Följ nedanstående strategi och du bör klara dig helskinnad.

UROBORUS

Jag blev lite besviken på den här bossen, kanske var det för att jag förväntade mig så mycket. Han var i alla fall inte som sista bossen i Atelier Iris 2 som plötsligt fick svårighetsgraden att hoppa upp 5 steg. Låt oss gå igenom Uroborus' attacklista först och främst:

Blaze: En eldattack som på något sätt är mer av en fysisk attack. Den träffar upprepade gånger från 6-10.

Cursed Breath: Precis som Blaze, förutom att det är en isattack och dessutom magisk. Tar samma mängd i skada som Blaze.

Plasma Shutter: En elektrisk attack som träffar en karaktär upprepade gånger från 10-20.

Ancient Mist: Denna attack tar bort alla dina positiva attribut.

Beginnings End: En attack på två turer. Denna kommer träffa hela din grupp för ungefär 250-300 i skada. Jag tror inte att detta är en bestämd mängd, utan jag tror att den helt enkelt tar tre fjärdedelar av din totala HP.

World End: Denna används precis efter Beginnings End. Den gör ingenting utom att byta bakgrunden och ta ner Uroborus' skydd. Passa på att anfalla då.

Abysmal Fist: En attack som träffar en karaktär för ungefär 300-400 i skada.

Pure Incarnation: En attack som träffar din grupp upprepade gånger från 15-30. Denna avslutar även World End och ändrar Uroborus' attribut till det normala.

Nu till själva striden, Uroborus är inte speciellt svår om du bara kommer förberedd. I början är han mycket resistent mot både magi och fysiska attacker, men låt inte det stoppa dig från att anfalla honom. Hans Blaze, Cursed Breath och Plasma Shutter är alla tajmade attacker och Blaze och Cursed Breath håller sig kvar en lång stund. Fokusera på att anfalla honom normalt under de första turerna och låt någon hela när din HP börjar rasa. När du väl kommer in i Burst, använd dina starkaste Skills som t ex Soul Burst, Illusion Edge, Frozen Shard, Kobold Hero eller något i stil med det. Om du har Luplus, låt Iris använda den när din Skill Gauge är 3 eller över för att höja dina karaktärers Speed under en tid.

När han väl använder Beginnings End, kommer han använda World End och hans resistans till fysiska attacker och magi kommer försvinna, så ta använd din tid till att puckla på honom tills din Burst Gauge är full. När den väl är det, kommer dina starkaste Skills att faktiskt skada honom ordentligt, så använd dem fullt ut och stanna upp för att hela då och då. Efter ett par turer, använder han Pure Incarnation för att få tillbaka sina attribut. Repetera tills han dör, det är enkelt.

Ingen har betygsatt fusket ännu.

Kommentarer

Totalt 0 kommentarer:

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.