Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inWorld of Warcraft: Wrath of the Lich King

PC
World of Warcraft: Wrath of the Lich King
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  13 november 2008
 • Utvecklare
  Blizzard Entertainment
 • Antal ägare
  145
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.4 8.8

Speltest av Apower

Inskickad av Apower den 19/02 -10 12:55

Handling / story / vad man gör i spelet
World of Warcraft: Wrath of the Lich King är en expansion till onlinespelet "World of Warcraft", även kallat WoW.
The Lich King har släppt lös sina arméer uppe i det, nya för expansionen, landet ”Northrend" och alla med en karaktär i nivå 58 eller högre kan bege sig dit.
Nya uppdrag, nya rustningar och vapen, nya fiender & allierade och ett helt nytt land, med chockerande välgjorda landskap väntar.
Spelet går ut på att få upp sin karaktär till högsta nivån (80). Detta görs genom att döda fiender, slutföra uppdrag, gå "Instanser", vilket är en plats med elit-monster där man är 5 personer som hjälps åt, gå så kallade "Battlegrounds" som kan vara allt från "Fånga Flaggan" till "Arathi Basin" som går ut på att ta flest baser.
När man utför dessa saker så får man erfarenhetspoäng, som sedan efter ett bestämt antal (som höjs vid varje nivå) blir till en nivå.
Det finns två olika sidor (lag) att spela som. Antingen Alliance, den mer humana sidan som består av bland annat: Människor, Natt Alver och Dvärgar.
Den andra sidan är Horde. En grym sida som bland annat består av: Orcer, Troll och Odöda. Dessa två sidor är i ständig fejd, och trots att det flera gånger gått ihop för att mäktiga fiender hotar deras värld (Azeroth) så kommer de nog aldrig komma närmare fred än så. Du kan alltså döda spelare från motståndarsidan.
Förutom raser kan man dessutom spela som flera olika klasser, bland annat: Magiker, Präst, Krigare och Druid.
Du styr mestadels med tangentbord, men mus är också ett alternativ, så valfriheten är ganska stor då många kommandon kan utföras med båda.
Det mest fascinerande med World of Warcraft är hur lätt man går in i strid. Striderna sker i själva världen, och det finns ingen speciell stridsskärm.
Dock, trots allt, kvarstår det mest fantastiska, världen.
Världen i World Of Warcaft är gigantisk. Att gå igenom hela skulle ta flera veckor om man spelade 2 timmar om dagen. Det är 2 världar, Azeroth och Outlands. I Azeroth är det 2 länder, "Kalimdor" och "Eastern Kingdoms".
I dessa finns cirka 15 per land, landskap. Klimatet i dessa skiftar kraftigt och det finns allt ifrån tropiska regnskogar till snöiga berg.
Vapnen man använder är både närstrids- och skjutvapen.
Det kan vara yxor, svärd, dolkar, gevär, pilbågar m.m. Vissa finns dessutom som tvåhandade och enhandade. För att lära sig en ny måste man gå till en tränare. Det finns dock begränsningar för vilka vapen ens klass kan lära sig att använda.
I World of Warcraft finns stora städer, som kan erbjuda bl.a: Frisörsalong, Auktionshus, en mängd butiker, tränare m.m.
Auktionshuset är det lättaste sättet att tjäna pengar på. Jo, det finns pengar i det här spelet också och dessa behövs för att köpa pilar, nya vapen, trolldrycker, ingenting är gratis. Man tjänar alltså pengar på att sälja saker, dels till de serverstyrda karaktärerna men har man dyrbara saker så rekommenderas auktionshuset starkt. Man auktionerar då ut sina föremål till andra spelare.
Valutan i World of Warcraft består av koppar, silver och guld och värdet av dessa ser ut såhär:
100 koppar = 1 silver.
100 silver = 1 guld.
I World of Warcraft används många slanguttryck såsom "k" istället för 1000. Detta kommer du att stöta på ofta.
I World of Warcraft finns dessutom ett chattsystem, där du kan prata med andra spelare. Du kan antingen prata i kanaler eller direkt med andra spelare.
Några kanaler är:
1. Den lokala kanalen för där du befinner dig.
2. Byteskanalen, fungerar bara i städer.
3. Lokala försvarskanalen, gäller angrepp m.m.
Man är oftast inne på alla samtidigt. Man kan också göra egna kanaler och själv välja vilka som ska ha tillgång till den.
Guilder, som motsvarar klaner förekommer också i spelet. Vissa kan gå ut på att gå upp i nivåer, andra på att göra räder, och andra på att bara ha trevligt. Dessa går också att göra själv men då måste man få 10 underskrifter av andra spelare.
Då spelet är så obeskrivligt stort är det svårt att sammanfatta det i en recension som inte är oändligt lång men denna recension beskriver ändå, världens största online spel, väldigt bra.

Vad jag tycker om spelet
World of Warcraft är det bästa spelet på marknaden just nu enligt mig. Spelet är intressant, välgjort och fruktansvärt kul.
Man kanske tror att spelet tar slut vid högsta nivån men det finns alltid något att göra!
Något negativt är att spelet kostar i månaden. Det gör att man ibland frågar sig om det är värt pengarna eftersom det är ganska dyrt. Hade spelet inte varit så bra så hade definitivt inte någon gått med på att betala. World of Warcraft går att personifiera med hjälp av "add-ons" som kan ändra menysystem, ändra utseende på spelet, hjälpa till med uppdrag m.m. Detta är en av anledningarna till att man inte tröttnar.
Ett stort minus är tyvärr den långa väntetiden om man behöver hjälp. Då får man hjälp av en från Blizzard, men det kan ta väldigt lång tid och man tycker de borde lägga mer pengar på detta.
Sammanfattningsvis: Världens bästa datorspel, trots de få minus som finns.

Betyg till spelet
Grafiken får en nia, den håller inte absolut toppklass, därför att Blizzard vill sänka systemkraven för spelet men det har otroligt skickliga grafiker anställda och omgivningarna är ett mästerverk.
Spelkänslan får en tia, grafiken lyfter mycket detta betyg, men kontrollerna, ljudet och hela upplägget ser till att spelet blir något man aldrig glömmer.
Ljudet får en tia, sångerna är gudomliga och ljudkvalitén går inte att klaga på.
Hållbarhet: Det bästa med spelet, det tar aldrig slut! Nya expansioner släpps då och då vilket gör att man kan spela i World of Warcraft evigheter. Detta är nog det bästa med hela spelet!

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10