Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inVintergatan: Rädda Jorden

PC
Vintergatan: Rädda Jorden
 • Genre
  Barn
 • Releasedatum
  25 januari 2006
 • Utvecklare
  PanVision
 • Antal ägare
  54
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.4 8.7

Speltest av Qwyxz_E

Inskickad av Qwyxz_E den 15/04 -08 06:37

Handling / story / vad man gör i spelet
Du får i uppdrag att hjälpa Peo, Henrik, Mira och Glenn att hitta fem olika organismer på olika planeter i vintergatan. Du kan färdas mella sex olika solsystem med hjälp av svarta hål, och på vägen kommer du att stöta på asteroidbälten, där du måste väja undan med skeppet för att det inte skall ta skada. Man kan även byteshandla med andra skepp, eller varför inte utmana dem på en gammal hederlig rymdskeppsduell?

Nere på planeterna skall du helt enkelt hitta organismen i fråga, men det är inte alltid så enkelt. Man hittar även andra saker som t.ex. ädelstenar, rep eller medicin. Ibland behöver man nycklar för att komma vidare, så då får man leta reda på dem. Det finns andra varelser (som skorpioner eller spindlar) nere på planeterna som du kan skadas av, men även taggar, gas och höga fall. När den av personerna som du valt för detta uppdrag skadats så måste du ge denne medicin, men de kan även vara nere psykiskt, då måste de få en sak som just de gillar.

Sakerna du hittar på planeterna kan du använda för att byta till dig andra saker som du kan ha nytta av, tegelstenar behövs för att bygga broar på vissa ställen, men du kan även byta till dig bättre motorer, styrraketer eller bedövningskanoner.

Kristaller behöver du för att öka energin i sköldgeneratorn, som skadas i rymdskeppsduell eller vid asteroidkollision. Kristaller kan man hitta på planeter, byta till sig eller samla in på kristalloidplaneter med jetpak.

Vad jag tycker om spelet
Spelet har roat mig i åtskilliga veckor, i och med att det inte bara är att hitta organismerna man kan sträva efter, utan också att komma högst på någon av poänglistorna, man får till exempel pilotpoäng när man tar sig igenom ett svart hål eller ett asteroidbälte. Sen så kan det även vara kul med byteshandeln, men framförallt duellerna! Om man vill så kan man ju bara åka runt och titta på de skojiga namnen på alla rymdskeppen.

Spelet är lättstyrt då styrningen endast sker med sex knappar (piltangenterna, shift och mellanslag) och musen. Om man ändå behöver öva på styrningen så kan man gå ner i maskinrummet och ta sig till sköldgeneratorn (vilket man måste göra för att kunna sätta i nya kristaller i den).

Betyg till spelet
Grafik: Spelet är i 2D men helt okej ändå. För att vara ett 2D-spel så är det "Bra" grafik - en sjua!

Spelkänsla: Det sög in mig totalt! Jag stängde ute allt annat den period jag höll på att spela som mest. Jag tyckte verkligen att det var kul att få bestämma på ett rymdskepp! En tia för spelkänsla i "Världsklass"!

Ljud: 9 - "Strålande"! Det är allt som behöver sägas! Det är varierande bakgrundsljud och när man är nere på en planet så sitter de fyra personerna där och kommenterar.

Hållbarhet: So sagt var har detta spel roat mig i åtskilliga veckor, de många olika speldelarna ger det en åtta för "Jättebra" hållbarhet.

/Qwyxz__E

Totalbetyg: 7.8 Ljud: 9 Grafik: 7 Hållbarhet: 5 Spelkänsla: 10