Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inOutlaws

PC
Outlaws
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  31 mars 1997
 • Utvecklare
  LucasArts
 • Antal ägare
  36
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.3 6.9

Speltest av hereticdevil

Inskickad av hereticdevil den 08/01 -06 14:35

Handling / story / vad man gör i spelet
Genre: Vilda västern/ Skjutarspel
Utvecklare: Lucas Arts
Releaseår: 1996
I detta spel så är man en ex-sheriff vid namn Marshall som har lagt sitt gamla yrke på hyllan och startat ett nytt liv på sin gård ute på prärien tillsammans med sin fru och sin lilla dotter. En dag förändras hela hans liv. Hans fru upptäcker att han måste åka och handla och som en god make så gör han det naturligtvis. Hans fru skriver upp vad han ska handla och sedan tar han sin häst och galopperar mot staden. Samtidigt som han åker så sitter två fula typer, en smal och en fet och spionerar på honom och kollar när han åker. När han har åkt så sätter de sig på sina hästar och åker ner för kullen till huset. De knackar på dörren och hans fru öppnar och de är trevliga till en början och sedan när hon försöker stänga dörren så går de in i huset och tänder på det. Sedan dödar de henne och kidnappar dottern. När Marshall kommer tillbaka möts han av den hemska synen att hans gård brinner och när han kommer närmare så ser han att hans fru ligger död på marken. Han inser då att det bara finns en grej att göra och det är att hitta de som har gjort detta och ta hämnd på dem. Sedan beger han sig ut på en resa genom vilda västern. I början så är banorna lite lättare men ju längre man kommer desto mera behöver man tänka till för att klar banorna. Banorna är i staden där fienderna är nära, i ett tåg där fienderna är ännu närmare och gömmer sig i vagnarna, i berget där fienderna står och skjuter med sniper gevär på dig m.m. Man kan välja mellan tre olika svårighetsgrader att köra mellan och den enda skillnaden på dem är att fienden blir lite tuffare för varje nivå. I slutet av alla banor så möter man en boss som man måste döda och efter man har dödat honom så visas en videosekvens som visar att Marshall frågar dem vart hans dotter är och de säger honom vad hon är och sedan får man se när Marshall sätter sig på sin häst och rider iväg till nästa utmaning. Man ska hitta nycklar för att komma in i olika dörrar och sen så har man en oljelampa om det är mörkt som man kan tända. Fienderna är allt ifrån smala gubbar med revolvrar, små gubbar med gevär eller stora tjocka gubbar med en eller två hagelgevär. De stora gubbarna tål lite mer skott än de mindre gubbarna. Man har en stor arsenal av vapen med bland annat revolver, gevär med snipersikte, hagelgevär, avsågat hagelgevär, dynamit, kniv m.m. Man kan hitta ammunition, nya vapen, oljelampor, liv i form av förband och nycklar för att ta sig in i rum på banorna som man kör. Efter varje uppdrag så kommer han närmare och närmare sin dotter. Man kan hitta många roliga gömda grejer på spelet som t.ex på första banan om man går ner i toaletten på ett utedass så åker man ner i underjorden och där nere så är det två par utomjordingar som grillar en gris.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att Outlaws var ett väldigt roligt spel när det kom ut och jag kan sitta och spela det än idag. Jag tycker att uppdragen är väldigt varierande och storyn är väldigt välskriven. Inget uppdrag är likt det andra och ingen boss är lik den andra och det tycker jag är väldigt bra och roligt. Banorna är väldigt varierande och roliga tycker jag och de roligaste banorna är de där fienden är långt ifrån en och man får använda sitt gevär med snipersikte för att skjuta ihjäl sina fiender. Vapnen man kan ha är väldigt bra och roliga och det finns så många olika att välja mellan. Mitt favoritvapen måste ändå vara geväret med snipersikte och kulsprutan. Det roligaste är att använda fusk för då får man en kulspruta som skjuter 100 skott i sekunden och den är grymt bra om man möter många fiender fast man kan inte gå med den vilket är ganska dåligt. Jag tycker att de gömda sakerna som man kan hitta är väldigt roliga och det visar att skaparna har gjort spelet med humor. Filmsekvenserna som visas mellan uppdragen är väldigt coola tycker jag för de visar lite vad man ska göra i nästa uppdrag och de är väldigt snyggt gjorda. En annan rolig sak som man kan göra är att man kan skjuta ihjäl hönor, döskallar efter oxar som ligger på marken och flaskor som står på bänken.

Betyg till spelet
Grafiken är väl inte direkt den bästa som ett spel har sett fast när det kom ut så tyckte man ju att den var snygg och spelet har ju några år på nacken. Detaljrikedomen är inte så stor fast det står ju flaskor på bänkarna och hönor springer runt på marken så det är ju ganska coolt.
Spelkänslan är väldigt bra. Man lever sig in i alla uppdrag och tänker igenom varje drag och letar efter nycklar och annat man behöver för att klara uppdraget. Vapnen som man kan ha är väldigt grymma och varierande tycker jag.
Ljudet är väldigt bra tycker jag och speciellt för att vara från 1996. Ljudet från när man skjuter och ljudet som fienden ger ifrån sig efter man har skjutit dem är väldigt realistiskt. Man kan höra när fienden ropar olika saker till en som ”Where are you Marshall”. Musiken till spelet är också väldigt bra. Det är riktig vilda västern musik ibland och ibland är det lite sorgligare musik som ledmotivet från Exorcisten 2.
Hållbarheten är väldigt bra. Man behöver aldrig spela samma uppdrag två gånger och det finns många olika banor som man spelar på. Man kan använda så många olika vapen också vilket gör att man inte tröttnar så lätt. Det tar ett tag att klara spelet om man inte kör med fusk. Det finns inte så mycket att göra efter man har klarat av spelet förutom att spela online på Internet vilket är ganska roligt.

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 9 Grafik: 7 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 9