Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inMinecraft

PC
Minecraft
 • Genre
  Äventyr
 • Releasedatum
  10 maj 2009
 • Utvecklare
  Mojang AB
 • Antal ägare
  70
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 8.1

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 11/12 -12 13:45

Handling / story / vad man gör i spelet
Du befinner dig i en oändlig värld där du kan göra i princip vad du vill. (Jo, förresten, allt är fyrkantigt) Du ser dig omkring och upptäcker en gräsplätt med grisar, kor och kycklingar, en skog, en sandstrand… Här kan du göra i princip vad du vill, bygga ett hus eller gå ner i en gruva (som du gräver ut själv, såklart). Eller kanske jaga monster, bygga en farm och dra till The Nether? Valet är upp till dig!

Dessutom finns det tre olika spellägen, survival, creative och hardcore. Survival är detsamma som det låter: försök överleva. Creative betyder att du har oändligt av alla blocks, byggmaterial, kan man säga. Du har även tillgång till alla items och kan flyga omkring som du vill. Typ byggläge. Sist men inte minst har vi hardcore. Det är samma som survival men om du skulle dö kan du inte spela mer på den världen och så är svårighetsgraden automatiskt inställd på hard.

Och såklart finns det ju en multiplayer. Det är lätt att göra en egen server, men du kan ju såklart köra på andra servrar också.

En liten grej är att spelet uppdateras ganska ofta.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att det är ett rätt så bra spel, är du trött på survival kan du gå in i creative och bygga saker. Musiken är helt ok, fast jag brukar inte lyssna på den så ofta. Ljudeffekterna är också sköna. Om du inte tycker om hur det ser ut kan du skaffa andra texturepacks. Det finns även HD-texturepacks som gör det lite mindre pixelerat. Mobsen (varelserna) ser helt ok ut, blocken gör detsamma. Men de är ju fortfarande fyrkantiga och okej, allt i datorn är ju fyrkantigt, men fyrkanterna är liksom så stora…

Det är också ett bra spel för att det är så stort, det är väldigt många som spelar det. Du kan i princip gå fram till vilken 8-16 åring och fråga om de vet vad Minecraft är och de skulle veta det. Ja eller du får nog tänka på att det råkar vara så att fler killar spelar datorspel än tjejer…

Jag rekommenderar spelet till alla. Det är väldigt lätt att lära sig hur det fungerar och det finns så mycket olika saker att göra. Jag tror att de flesta skulle tycka om spelet, i alla fall lite grann.

Betyg till spelet
Grafiken får en 7:a därför att det är så pixelerat och fyrkantigt. Men det är ju i alla fall i 3D och dessutom blir det på något sätt charmigt.

Spelkänslan får en 9:a därför att det är kul och känns verkligt på något sätt. Men fortfarande är det så kantigt att det förstör känslan lite grann.

Ljudet får en 8:a därför att musiken är helt ok. Ljudeffekterna är också ganska bra.

Hållbarhet: 9 därför att det är kul och jag tror inte att det är så värst lätt att tröttna på det, eller okej det kanske man gör om man spelar det alldeles för mycket, men jag tror att det är lätt att komma tillbaka till det sen. Jag menar, det finns ju ändå väldigt mycket man kan göra. Men kanske är det därför det blir tråkigt, att det inte finns någon story eller kampanj? Okej då, det finns bossar, men bara två stycken. Och så finns det lite achievments, men det blir ju knappast en kampanj för det.

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 8 Grafik: 7 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 9