Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inBygg bilar med Mulle Meck

PC
Bygg bilar med Mulle Meck
 • Genre
  Barn
 • Releasedatum
  28 november 1997
 • Utvecklare
  Levande Böcker
 • Antal ägare
  610
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
6.9 4.2

Speltest av Frisko

Inskickad av Frisko den 23/07 -10 00:03

Handling / story / vad man gör i spelet
I detta klassiska spel från 1997 möter vi Mulle Meck på hans bilverkstad i byn Djupforsen, för att tillsammans med honom rota bland mojänger och molijoxer. Med tiden får man tillgång till fler och fler delar, som kan sättas ihop till alla möjliga olika kombinationer.

Terrängen i byn är skiftande och för att ta sig fram på vissa ställen behöver man modifiera bilen efter underlaget. Starkare motor i de branta backarna, stabilare däck i lergroparna och så vidare.

Under spelet åker Mulle runt i byn och hälsar på, och i vissa fall hjälper, sina vänner. Vi får bland annat träffa skrothandlaren Figge Ferrum, datakonsulten Doris Digital och trädgårdsmästaren Viola Wallmark.

Vad jag tycker om spelet
Bygg bilar med Mulle Meck är en klassiker. Jag bestämde mig för att testa spelet nu, runt 10 år senare, för att se vad jag tyckte. Slutsatsen är solklar: spelet må ha ett nostalgiskt värde och är roligt till en början, men det håller inte i längden. Det tog mig kanske en och en halv timme att klara av spelet. Eller om jag ska vara ärlig så vet jag inte riktigt om det är avklarat ännu, men jag utgår från det eftersom att ingenting mer händer.

Det bör tilläggas att jag förmodligen inte tillhör rätt målgrupp för spelet. Jag är övertygad om att detta är en mycket mer långsiktig underhållning för yngre spelare.

Betyg till spelet
Alla miljöbilder är handtecknade, vilket jag i och för sig kan finna lite charmigt. Bygg bilar med Mulle Meck spelas i ett typiskt fågelperspektiv där man ser bilden uppifrån. Bilen ser förövrigt ut som en liten låda som flyter fram på vägarna. Kass, men ändå charmig grafik.

Jag har svårt att se hur man på något sätt ska lyckas leva sig in i detta spel, och uppleva en bra spelkänsla. Inte ens åttaåringar kan lyckas med det. Omöjligt.

Ett enformigt brummande från motorn så fort man ska ut och åka. Det blir rätt jobbigt efter ett tag. Mulle Mecks kommentarer, inlästa av Lennart Jähkel är dock lite komiska ibland.

Som sagt så höll inte spelet allt för länge för mig. Om jag nu har klarat ut det, det vill säga. Men även om man har hjälp alla grannar, och hittat på allt man kan så finns möjligheten att fortsätta leta mojänger och bygga vidare. Om man nu finner det roande.

Totalbetyg: 3.5 Ljud: 3 Grafik: 5 Hållbarhet: 4 Spelkänsla: 2