Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inWii Sports

Nintendo Wii
Wii Sports
 • Genre
  Sport
 • Releasedatum
  19 november 2006
 • Utvecklare
  Nintendo
 • Antal ägare
  734
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.2 7.2

Speltest av sdac

Inskickad av sdac den 13/01 -08 15:23

Handling / story / vad man gör i spelet
Wii Sports, det nya sättet att spela!

Bowla som ett proffs, gör din storslagna homerun, serva ut dina kompisar i tennis, låtsa att du är Tiger Wood i golf och boxa ner dina vänner till marken och visa vem som är bäst på boxning!
I detta spel kan du göra allt detta och bli en obesegrad vinnare!

Karaktären som du använder i detta spel är den finurliga Mii'n du skapar i början. Kanske skall han/hon föreställa dig? Kanske en spelkaraktär? Eller möjligtvis den sura läraren på din skola? Det bestämmer du helt själv!

Spelet utspelar sig naturligtvis på deras egna 'sportfält' - Bowlingen i bowlinghallen, boxningen i ringen, tennis i tennisbanan, etc.

Om Wii Sports inte hade använt sig utav multiplayer skulle spelet vara helt värdelöst. Skulle det verkligen vara lika kul att ut klassa en dator som inte ens känner ilskan och "revans-känslan"? Det skulle inte jag tycka i alla fall!

Övriga funktioner som man kan använda sig utav i detta spel är att man kan träna sig så man kan specialisera sig på vissa saker och grenar. Eller så kanske är du totalt värdelöst på att skruva ett bowlingklot? Men också så vill du bara bli bättre och bättre på att sikta vart du skjuter tennisbollen? Denna fantastiska möjlighet finns.

Spelet har också fixat fram en otroligt rolig grej till: Nämligen "Wii Fitness Age".
Visa vad du går för och försök bli så 'vältränad' som möjligt! Det kanske kommer sig att du blev 40 år en dag, sedan två veckor senare blev du hela 20 år? Ta reda på det!


Det finns inget tidigare spel till detta, men en nära släkting till spelet är "Wii Play", som också rekommenderas till er som har möjlighet att spela flera spelare.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker personligen att detta spel är ett helt OK.

Det är inte direkt ett spel som försökt bli en succé, utom mer ett spel som gör att du lär dig känna kontrollen mera å bättre, och det tycker jag att skaparna lyckats riktigt bra med.

Jag minns ju själv i början när jag provade detta spel. Ha ha, det gick knappt hålla reda på vart man viftade med remoten. Det var rent ut sagt as svårt.
Men eftersom min envishet höll mig kvar att fortsätta så gick det riktigt bra tillslut! Och det gav resultat till dem andra spelen också!
Sedan så är detta spel också riktigt kul att spela med nära och kära.

Betyg till spelet
Grafiken till detta spel är jätte bra gjort på tanke med miljön och figurerna Mii. Inget större fel som kan påverka spelaren.

Spelkänslan i detta är egentligen inget märkvärdigt: Lär dig känna kontrollen, njut av stunderna och ut klassa motståndaren!

Ljudet är inte heller något märkvärdigt, men lite bättre å andra sidan. Svag bakgrundsmusik som passar miljön, och när du "stöter" emot någonting på spelet så ljudet kommer ur remoten. Publiken hörs också ibland.

Tillsist kommer hållbarheten, som jag tyvärr inte håller alls. När man väl lärt sig kontrollen, vunnit vissa medaljer, är totalt obesegrad mot dina motståndare så finns det liksom ingen anledning att spela det längre.

(Även ifall spelet fick dåligt betyg så kommer detta spel ändå roa dig de två/tre senaste veckorna!)

Totalbetyg: 7 Ljud: 8 Grafik: 8 Hållbarhet: 5 Spelkänsla: 7