Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inThe Sims 2: Castaway

Nintendo Wii
The Sims 2: Castaway
 • Genre
  Simulator
 • Releasedatum
  26 oktober 2007
 • Utvecklare
  Maxis
 • Antal ägare
  33
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.5 8.1

Speltest av Ixue

Inskickad av Ixue den 26/04 -10 21:28

Handling / story / vad man gör i spelet
Du och din besättning åker ut för lite avkoppling på sjön. Men så blir det inte alls. Ni hamnar mitt i en storm och blir skeppsbrutna på en nästan helt öde ö. Nu måste du och din besättning göra allt för att få ett så trivsamt liv som möjligt tills ni finner vägen hem till fastlandet. Hämta mat, förnödenheter, bygg hus, verktyg, båtar. Undersök tempel, hitta hieroglyfer och finn öns hemligheter.

Man måste ju självklart överleva och det mesta du äter är ju frukt. Men för att få bättre mat så måste man ju ha eld. Och vad krävs för en eld? Jo, trä. Men här kommer något av det dåliga med spelet: man kan bara ha drivved(driftwood) till ett vanligt eldshål, vilket gör det väldigt svårt ibland. Senare i spelet kan man få eld med hjälp av annat än vanlig eld. Men innan det så får man ibland ta det lugnt med drivveden och inte använda upp allt

Vad jag tycker om spelet
Skeppsbruten är just vad du är. Du måste bygga hus, skaffa mat och annat för att hålla din sim så nöjd som möjligt. För att bygga saker måste du ha sakerna som behövs till det. Och allting finner du på ön. Och du behöver bygga verktyg och sådant för att finna andra viktiga saker som behövs för att överleva.
Det som skulle kunna göras bättre var att det skulle finnas fler djur. På en ö måste det finnas fler djur än apor, vildsvin och papegojor.
I det stora hela är det här ett mycket bra spel som jag gärna rekommenderar.

Betyg till spelet
Grafik: Varken bättre eller sämre än i PC-spelen egentligen. Det blir ju självklart lite sämre grafik på längre håll och så men det får man ju förstå.
Spelkänsla: man känner sig verkligen skeppsbruten och nästan ingenting är som i vanliga The Sims 2. Här går man runt själv på ön och pratar med apor och plockar frukt och sånt. Det höjer ju spelkänslan ännu mer. Dock blir det minus eftersom man inte använder själva rörelsestyrningen som är något som brukar vara självklart i Wii. Ett jätteplus är det med att vädret växlar lika snabbt som det kan göra på en tropisk ö!
Ljud: Det är ju fint med lite ljud av apor och ljudet av att man springer men i längden blir det faktiskt jobbigt när man inte har någon annan musik än ur en portabel flygradio. Som bara "funkar" när den står på marken. Men ljudkvalitén är ju inte alls fy skam.
Hållbarhet: Mycket bra eftersom man väldigt snabbt kan fastna om man inte har rätt verktyg. Även om det ibland är jobbigt kan det även öppna dörrarna för nya möjligheter. T. ex kan man råka finna hieroglyfer som ligger på marken när man letar förnödenheter. Och eftersom man helst åtminstone ska försöka finna öns hemligheter så blir hållbarheten ytterst bra.

Totalbetyg: 8.8 Ljud: 9 Grafik: 8 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 8