Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inThe Legend of Zelda: Twilight Princess

Nintendo Wii
The Legend of Zelda: Twilight Princess
 • Genre
  Äventyr
 • Releasedatum
  8 december 2006
 • Utvecklare
  Nintendo
 • Antal ägare
  555
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 9.3

Speltest av Danne_00

Inskickad av Danne_00 den 08/11 -08 16:56

Handling / story / vad man gör i spelet
Detta underbara spel av Nintendo, som släpptes samtidigt som deras nya konsol Wii, var ett spel som det talats om i år innan det släpptes. En hög av förväntningar följde med när man köpte spelet, som finns till både Wii och Gamecube.

Historien utspelar sig i ett land kallat Hyrule. Link, en fårherde som bor ute i skogen nära en by kallad Ordon Village, lever ett ganska alldagligt liv ute på sin ranch, där han försörjer sig. En dag får Link ett uppdrag av en man i byn, att resa utanför byn, genom skogen, till huvudstaden i landet. Men innan Link hinner ge sig iväg rider ett gäng maskerade varelser in på grisar och tillfångatar Links kompisar i byn, som för övrigt är barn. Link bestämmer sig då för att lämna byn för att söka efter sina vänner. Men han hinner inte komma långt innan han kommer till en gigantisk svart barriär, där han blir indragen av en hand. På andra sidan är allting nästintill svartvitt, och Link förvandlas till en varg så fort han kommer förbi barriären. Link svimmar och blir ivägsläpad till ett fängelse i den här konstiga världen.

I fängelset träffar Link en konstig varelse som hjälper honom att rymma. Varelsen kallar sig Midna och berättar inte så mycket om sig själv. Men precis som Link är även hon på ett uppdrag, att rädda sin dimension, som de nu befinner sig i. Hon kommer så småningom att dra in Link på ett mycket större uppdrag, och precis som i alla Zeldaspel utvecklas en liten resa, till ett stort äventyr genom många olika tempel och miljöer.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet levde upp till alla mina förväntningar, med en mycket vacker story och gigantiska ytor att röra sig över i Hyrule. Jag vill inte avslöja för mycket, men jag kan lova dig att spelet innehåller lika mycket myter och historier som de andra Zeldaspelen. Spelet innehåller inte så många side-quests (sido-uppdrag), men t.ex. att samla på sig alla hjärtbitar och hitta alla småkryp är saker som man kan göra efter att man klarat spelet. I detta spel har dom, precis som i Ocarina Of Time, en liten plats där man kan fiska med kastspö. Även detta är mycket vackert gjort.

Jag hade velat att Midna inte avslöjade lika mycket av spelet som hon gör. Om man möter en boss så händer det att Midna hoppar fram och säger vad man ska göra för att klara av den, vilket förstör en del av spelglädjen. Annars så gillar jag starkt den lite mörkare typen av Zeldaspel som lätt blir mer känslosam och legendarisk.

Betyg till spelet
Grafik: Grafiken får 8/10 eftersom detta spel är till Wii, då spelet har samma grafik till Gamecube som är förra generationens konsol. Trots detta så är det ett mycket vackert spel med varierade miljöer och många specialeffekter. Något jag gillar är de vackra specialeffekterna på himmel och miljön runtomkring. Mycket uppskattat.

Spelkänsla: Spelkänslan är sådär vad gäller det här spelet. Nintendos idé om att man skulle vifta med Wii-remoten för att svinga svärdet tycker jag var en halvbra idé, och hade hoppats på att svärdet skulle svinga ungefär som man gör i soffan, istället för tre bestämda attacker. Annars är spelkänslan ganska bra, särskilt funktionen att peka på skärmen för att sikta med pilbågen och diverse vapen.

Ljud: Ljudet är mycket bra. Soundtracket till det här spelet är mycket bra, då musikerna verkligen passar in till alla olika miljöer. Ett ställe att nämna är Goron Mines där musiken är så totalt klockren med miljön. Även musiken i Twilight Zone är mycket passande.

Ett minus med ljudet är de störande ljuden, som kommer ur Wii-remoten när man svingar svärdet och använder vapen. Det låter som en mycket gammal och sliten actionfigur. Den funktionen skulle dem ha skippat.

Hållbarhet: Hållbarheten är ganska bra eftersom spelet är så pass långt. Men särskilt många side-quests finns det som sagt inte, så hållbarheten får 9/10.

Även om mina betyg till spelet är låga så skulle jag ge det en tia för att det är en så underbar story och helt enkelt ett underbart spel.

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 9 Grafik: 8 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 8