Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inMario Kart Wii

Nintendo Wii
Mario Kart Wii
 • Genre
  Racing
 • Releasedatum
  11 april 2008
 • Utvecklare
  Nintendo
 • Antal ägare
  380
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 8.4

Speltest av Apower

Inskickad av Apower den 22/02 -10 00:55

Handling / story / vad man gör i spelet
Mario Kart Wii är ett racingspel som inte liknar något annat! Spelet går mestadels ut på att vinna cuper och race och låsa upp nya karaktärer, banor och bilar. Skillnaden mellan Mario Kart Wii och de flesta andra racingspel är att du kan "kasta" saker på motspelarna. Du kan lägga ut bananskal, kasta sköldpaddsskal m.m. Varje gång din motståndare blir träffad tappar han fart så det räcker inte med att bara köra bra, man måste också kunna kasta bra. Sakerna man kastar får man från färglada lådor på banorna.

En riktigt kul grej är WiFi. Det innebär att man via internet spelar mot spelare över hela världen, i race eller strider som går ut på att antingen träffa varandra med saker eller samla mynt. Man kan också tävla mot andra spelares tider på olika banor. Karaktärerna i spelet är givetvis Mario och hans vänner och detta spel bjuder på några nya karaktärer som inte varit med i tidigare versioner av detta spel.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är välgjort, framför allt grafiken. Kvaliteten är väl sådär, men teckningarna och omgivningarna är jättevackra och det är riktigt professionella grafiker som ritat dessa.
WiFi-funktionen är fruktansvärt rolig och man blir alltid lika glad när man fantiserar om motståndarnas miner när man träffar dem.

Musiken är dock densamma (i princip) som i GameCube-spelet vilket är synd. En bra sak är att det finns "retrobanor", alltså banor från äldre versioner från bl.a. SNES och Nintendo 64. Att spela flera ser garanterat till att dina vänner kommer säga i skolan: "Kan vi inte spela i dag också?!". Ett mycket bra spel med en klockren spelidé.

Betyg till spelet
Grafikens kvalitet är inte som på PS3, alltså klockren, men miljöerna och banorna är fantastiskt fint animerade och jag tycker mycket om detta.

Spelkänslan är bra och spelar man med "Wii Wheel" (ratt man stoppar in kontrollen i) så känns det som om man är där och kör.

Ljudet är bra, men lite synd att låtarna är desamma som från GameCube-versionen.

Detta spel är odödligt etfersom jag spelar "WiFi battles" hela tiden. Detta är fruktansvärt kul och det är alltid annorlunda eftersom man möter nya, olika spelare varje gång!

Totalbetyg: 8.8 Ljud: 7 Grafik: 8 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10