Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inCut the Rope: Time Travel

Mobil
Cut the Rope: Time Travel

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
- 4.5

Speltest av The_new_cake

Inskickad av The_new_cake den 02/06 -13 17:49

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet tar sin början när en Om Nom ska äta en godisbit, när en tidsmaskin dyker upp och drar in godisbiten. Med tanke på att denna Om Nom älskar godis så följer denna efter, och man får nu hjälpa den och andra Om Noms i historien att återförenas med sina godisbitar.

Varelserna Om Nom älskar godis, tyvärr är de väldigt stilla av sig och gör sällan något. Det är därför din uppgift att hjälpa dem att få tag i godisbitarna i olika tidsperioder, som hänger i rep på olika nivåer. När de väl har fått sin godisbitar så kan de återgå till att sova och vila igen.

Detta pusselspel styr du helt enkelt genom att klippa av rep i olika ordning för att få godisbitarna att förflytta sig. Du ska se till att undvika de hinder som finns på banan som kan förstöra godisbitarna eller att de trillar av banan. Till din hjälp finns dessutom lite olika föremål på banan, däribland bubblor som gör att godisbitarna flyger uppåt istället eller vindar som kan styra godisbitarna åt olika håll.

På varje bana finns dessutom tre stjärnor, för att låsa upp nya banor och nya tidsperioder så krävs det att man fångar ett speciellt antal av dessa stjärnor. Dessutom så får man en poäng på varje bana som baseras på hur många stjärnor man har lyckats ta och hur lång tid det tog att klara av banan.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är alldeles för enkelt. Det är sällan som det finns alltför många olika sätt att förstöra repen på, och trots alla föremål som finns med för att göra spelet lite svårare så blir det inte tillräckligt. Tyvärr tar detta mycket från spelet, som skulle ha kunnat vara väldigt bra om banorna bara hade varit lite svårare. Det är inte alltför svårt att klara ut de olika banorna på första försöket om man lägger lite mer tanke på det än rena chansningar.

Som om det inte vore nog så är spelet dessutom väldigt kort, och med bara femton nivåer per tidsålder och sex tidsåldrar så går det relativt snabbt att köra igenom. Det blir totalt 90 banor, där varje bana inte tar särskilt lång tid att klara ur.

Däremot har spelet en viss charm, figurerna är unika och det finns en speciell känsla där som är svår att förklara. Troligtvis har det med de härliga färgerna som man valt att använda, som är väldigt starka och nästan känns lite hypnotiserande. Detta är något som man känner av extra i menyn, där bakgrunden faktiskt består av en hypnotisk spiral i lite olika färger.

Men förutom det så saknas det helt en utmaning och målet i spelet känns väl enkelt, och det är inte ett spel som jag skulle kunna rekommendera.

Betyg till spelet
Grafiken är härlig, man har valt starka färger och fått till bra spelfigurer. Det är lätt att förstå vad som är vad och inget som direkt sticker ut utöver det vanliga. Dessvärre blir det lite tråkigt i längden, för allt ser likadant ut hela tiden. Miljöbytet är inte så stort som man hade kunnat hoppas på, och även om det inte har direkt med grafiken att göra så påverkar det en del.

Spelkänslan vet jag inte riktigt vad man ska säga om. Det har en viss charm som är svår att hitta i andra spel, serien har blivit lite av en klassiker och det är svårt att inte förstå varför. Trots detta får man problemet med att ingenting händer, det händer ibland att man börjar fråga sig varför man spelar spelet.

Ljudet i spelet är riktigt uruselt, man har endast en låt som spelas om och om igen hela tiden. Man tröttnar snabbt på låten och figurerna säger i övrigt i princip ingenting. Som tur är så går det att stänga av både musik och de få ljud som finns om man vill, vilket är enda anledningen till att det får ett par poäng alls.

Spelet håller inte särskilt länge, det går snabbt att klara ut. Trots att fler banor ska komma i framtiden så är det inget som finns ännu. Det är lätt att skaffa alla stjärnor på de flesta banor, och speltiden är mycket kort i detta spel.

Totalbetyg: 4.5 Ljud: 2 Grafik: 7 Hållbarhet: 3 Spelkänsla: 6