Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSuper Mario Sunshine

GameCube
Super Mario Sunshine
 • Genre
  Äventyr
 • Releasedatum
  4 oktober 2002
 • Utvecklare
  Nintendo
 • Antal ägare
  690
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 8.5

Speltest av the_Link96

Inskickad av the_Link96 den 10/10 -09 12:17

Handling / story / vad man gör i spelet
Efter ett par år i Mushroom Kingdom (Svampriket) bestämmer sig Mario, Peach och Toadsworth att de ska ta en semester från allt stress och koppla av. Därför väljer alla tre en speciell ö med namnet Isle Delfino (Delfinön) och beger sig omedelbart till det vackra paradiset. Bara några mil uppe i luften från paradiset får Mario, Peach och Toadsworth ett videovälkommande. Det civiliserade folket på ön välkommnar varmt de tre turisterna. Dom visar god mat direkt från Isle Delfinos hamn och attraktioner man inte kan säga nej till. Mario blev djupt förälskad i all mat de visade och Toadsworth började drömma om sina drömmars karuseller. Plötsligt får Peach syn någonting underligt som hoppar runt i bakgrunden och ser direkt att det liknar Mario på pricken. Hon frågar förvånadsvärt Mario och Toadsworth om de båda såg skuggan. Tyvärr var de båda helt uppslukade av välkomstfilmen att de till och med hade glömt bort att på ett plan. Peach suckar och väntar på att planet ska landa. Efter några minuter har planet visa sig från skyn och det är redo att landa. Men när de väl är på väg att landa stöter piloten på en stor kladdig färgklump som gör att planet tvingas tvärnita och de två dagdrömmarna vaknar kvickt till och undrar vad som försiggår. Alla passagerare går ur planet och inspekterar noggrant kladdet. Sedan berättar Toadsworth att Mario ska hämta hjälp medan Toadsworth tar Peach till skugga. Medan Mario och Toadsworth pratar ser Peach samma skugga som hon gjorde i välkomstfilmen och försöker avbryta Toadsworth medan han pratar med Mario. Hon kollar där skuggan var, men nu är skuggan borta och ingen lyssnade på Peach nu heller.

Efter att Mario letat efter hjälp hittar han en lustig uppfinning som heter F.L.U.D.D. som snabbt börjar prata med Mario och erbjuder sedan sig själv att hjälpa dom med deras kladdiga problem. Sedan börjar ännu ett Marioäventyr som man inte kommer att glömma.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet i sig var helt fantastiskt. Eftersom det var långt, det var roligt, det var otroligt bra story och det var mycket roliga banor. Det var lite utmanande, det var humoristiskt, de flesta karaktärerna kunde prata med riktiga röster och framför allt så finns den klassiska dinosaurien Yoshi med och nu i 3D. Första gången jag såg det i spelaffären visste jag att det var ett toppenspel. Det finns inte så mycket mer att säga egentligen. Det är ett spel som alla Mariofans som äger ett GameCube eller Wii måste ha.

Betyg till spelet
Grafiken var helt otrolig. Nintendo töjde på spelhistoriens gränser ännu en gång sedan Super Mario 64. Det var en väldigt levande miljö med vackert hav och mycket vackra och detaljerade koraller. Det blir en färgglad tia.

Spelkänslan var helt otrolig den med. Man kände verkligen friheten i spelet och man kände hur man högt flög upp av F.L.U.D.D.s raketuppgradering. Så det blir ännu en tia uppe i skyn.

Ljudet var också fantastiskt. Som jag sa förut så har Nintendo lagt in riktiga röster åt Peach, Toadsworth, Bowser, Bowser Jr. och många fler. Det var också väldigt bra musik. Det var många elektroniska instrument och en del blåsinstrument också. Ännu en fin tia.

Hållbarheten var inte lika bra som t.ex. ljudet. Efter att man spelat det och klarat det några gånger så brukar de flesta ta en paus från spelet. Sen efter några veckor eller månader så bestämmer man sig automatiskt att det kanske skulle vara kul att göra om allt det roliga igen. Det var långt, det var svårt att släppa kontrollen de första dagarna eftersom man hade så roligt med alla banor. Tyvärr fanns det också några banor som var ganska frustrerande så när man har dött några gånger så är det bäst att ta en paus. Även om några banor som sagt var frustrerande så blir det en tia ändå.

Slutbetyg: 10/10, för att vara ett GameCube-spel.

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10