Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSkies of Arcadia Legends

GameCube
Skies of Arcadia Legends
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  23 maj 2003
 • Utvecklare
  Overworks
 • Antal ägare
  16
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9 8.5

Fler fusk

Guide

Inskickat av Vaati_Neko den 04/11 -09 22:00

Denna guide involverar en strategi för den sjuttonde bossen utanför storyline, kallad "Super Secret Final Optional Boss". Man får även reda på hur man får tag i honom.

Plats: På Delphinus utanför Crescent Isle.
Rekommenderad HP: 5000+.
HP: 30,000.
Specialattacker: Charm, Cannon Fire, Random Fire.
Färg: Röd.
EXP: 12,823.
MagicEXP: 10.
Föremål: Mesh Tights.
För att få tag i denna boss är det nödvändigt att man först gör i stort sett allt som hela spelet har att erbjuda. Han är den sista bossen utanför handlingen av en anledning, och han är antagligen den starkaste bossen i spelet.
Detta behöver man för att låsa upp honom:
Alla Bounties besegrade och inlämnade.
Alla Discoveries funna och inlämnade.
Man behöver en stor del, omkring 90%, av alla skatter i spelet.
Hela Piastol-handlingen måste vara avklarad, så det betyder att alla 24 Moonfish måste vara funna (se en av mina andra guider för detta), alla hennes fyra strider måste vara vunna och så måste man efter det ha pratat med Doc.
Alla som går att få med sig rekryterade till din Crew (det ser du när din Crew Log är full och det inte finns något "???" någonstans).
Man måste ha "Vyse, Sky Battle King"-titeln. Detta innebär att man måste ha dödat alla 4 Sky Monsters från originalet av Skies of Arcadia (Alania, Obisbo, Roc och Giant Looper), och man bör ha besegrat ungefär 15 skepp utanför handlingen. Detta kan göras under vilken punkt som helst i spelet. Man kommer hitta skepp omkring Valua, såväl som Black Pirates kring Temple of Pyrynn i North Ocean.

När man väl lyckats genomföra dessa monstruösa krav, kan man äntligen slåss mot honom. Bege dig till Crescent Isle och man får ett val att landa eller "Fight the Special Air Pirate". Välj att slåss för att börja striden, givetvis.

Denna strid kommer te sig ungefär som sista striden. Som du kan vänta dig, föredrar han fysiska och specialattacker framför magi, så du vill säkerligen använda Enrique's Justice Shield.

Som i den allra första striden mot denna fiende, har han en Charm Ability som förvirrar dina karaktärer. Han använder den på Aika, som vanligt, så du vill nog helst rusta dig med Constitution Gem som skyddar mot förvirring. Denna boss är chockerande kraftfull. Hans Cannon Fire träffar en kort sträcka av karaktärer med över 7,000 i skada! Det kommer tas ner till 3,500 eller så med Justice Shield, så jag rekommenderar starkt att den används. Håll Incremus uppe, och använd Curia-kristaller när väl Aika är förvirrad. Förhoppningsvis har du tagit med dig ett helt lager med Sacrulen-kristaller, då du kommer behöva dem. Du borde endast använda Sacrulen och Lunar Light när karaktärerna tar 3000+ i skada.

Denna boss återvänder även med sin Random Fire ability, denna gång tar han omkring 4000 på den markerade sträckan. Än en gång kan du halvera skadan med Justice Shield. Om denna attack träffar mer än två av dina karaktärer, vill du helt säkert hela dig med Lunar Light.

Håll åtminstone en karaktär på Focus varje runda. Även med Increm och lila vapen samt Pirates' Wrath kommer Vyse bara ta omkring 3,500 i skada. Med 30,000 HP att tampas med, kommer striden att dra ut en hel del på tiden. Jag föreslår att du inte använder Prophecy i denna strid. Då det kommer ta mycket i skada, kommer det även lämna dina karaktärer öppna för mycket ont från hans kanonattacker. Av hans mindre dödliga attacker, tar hans normala anfall kring 1500 per slag, men det orsakar förvirringseffekten med extremt hög risk. Då Aura of Denial kan hjälpa här, gör det inte precis användningen av Gilder över Enrique rättvisa då det finns så mycket skada involverat.

Det enda jag egentligen kan tjata om i den här striden är att du bör hålla din HP full. Då kan du åtminstone slippa one-hit KO's från Rapid Fire, men om du är i en extremt hög Level kan vilken karaktär som helst bli skjuten av en Cannon Fire utan Justice Shield och klara sig.

Återuppliva döda karaktärer turen efter deras fall med Riselem-kristaller och bry dig inte om att använda magier. Du behöver spara all möjlig SP du kan komma åt så att du kan använda Vyse's Pirates' Wrath om och om igen.

Var tålmodig och väldigt försiktig. Detta är en strid med brutal styrka som grund, och det är otroligt lätt att förlora ett par karaktärer om du inte spelar defensivt.

Mesh Tights som du får av att besegra denna boss är en accessory som endast Aika kan rusta sig med. De höjer hennes attack och Will med 40. Inte så bra som Defensive Aura, men fint ändå med tanke på vem de är från och vad de betyder.

Ingen har betygsatt fusket ännu.

Kommentarer

Totalt 0 kommentarer:

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.