Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSkies of Arcadia Legends

GameCube
Skies of Arcadia Legends
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  23 maj 2003
 • Utvecklare
  Overworks
 • Antal ägare
  16
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9 8.5

Fler fusk

Guide

Inskickat av Vaati_Neko den 11/10 -09 20:28

Detta är en bossguide inför en av de mest irriterande striderna utanför storyline, nämligen den mot Vize, Anita och Faina. Undrar du vilka de är? De är dina egna bedragare, och de har förtjänat en efterlysning genom att flyga runt och låtsas vara dig, varpå de utför skamlösa handlingar likt Black Pirates.

Område: På Delphinus i skyarna utanför Nasrad.
Rekommenderad HP: 3000.
HP: Vize: 7000. Anita: 8000. Faina: 6500.
Specialattacker: Vize: Cutlass Wrath & Revenge. Anita: Anita Burst & Anita Shield. Faina: Flera -en Level spells.
Färger: Vize: Blå. Anita: Röd. Faina: Gul.
EXP: 6251.
Magic EXP: 6.
Föremål: Tuna Cutlass, Swirlmerang, Focus Robe.

STRATEGI:
Du kan först kämpa mot dessa tre efter att du återvänt från Yafutoma. Det finns en del saker du måste ha gjort innan dess också. Det första är att du måste ha förtjänat åtminstone titeln "Vyse the Darling" genom att ha svarat på frågor och slagits mot fiender. Om du inte har nått denna titel än, slåss i 20-30 random battles och du borde få den, eller välj att fortsätta ännu längre in i spelet för "Swashbuckler"-möjligheter. Du kommer veta när du kan slåss mot dessa tre när Vyse's titel ändras till "Vyse the Fallen Pirate".

När du väl fått titeln ifråga, bege dig till det förstörda Nasrad. Prata med Guildmastern där och kolla Bounty List. Du kommer hitta dig själv. Gå därefter till fontänområdet, så kommer du upptäcka Vize högre upp alldeles vid Sultanens demolerade palats, där en liten flicka springer fram och tillbaka. Om den första guild du besökte är Nasrad, måste du gå ut och in ur staden innan han dyker upp i det området. Prata med Vize för att slåss mot honom.

Som du lär ha misstänkt, slåss dessa tre en hel del som din egen grupp gör. Faina använder endast magiska förmågor och Vize använder fysiska attacker. Anita agerar som ett slags stöd för de båda. Anita behöver definitivt besegras först. Du kan överleva de magiska attackerna med hjälp av Aika's Delta Shield, som bör användas i stort sett varje tur, och de fysiska attackerna kan du skydda dig mot med Enrique's defensiva förmågor. Anita komplicerar striden med hennes krafter, och inte nog med det, utan olikt den riktiga Aika, använder Anita Area Attacks som kan ta över 1000 i skada. Anita Burst är hennes version av Lambda Burst. Hon har även "Anita Shield", som härmar Delta Shield. För att göra saker värre, lägger Anita's fysiska attacker till en Driln-effekt med väldigt hög träffchans. Hon är absolut den värsta delen av striden.

Vize specialiserar i man-mot-man-attacker. Han använder Cutlass Wrath (istället för Cutlass Fury) och den extremt irriterande Revenge, en kopia av Vyse's Counterstrike. Även med Justice Shield, kommer du fortfarande ta över 1500 i skada från Cutlass Wrath, och mycket mer än så om du låter hans Increm-status ligga kvar. Strunta fullkomligt i att anfalla Vize innan Faina och Anita är döda. Han tar inte tillräckligt med skada och gillar att använda Revenge. Om du inte har Enrique, kommer du få äta massvis med skada och om du vill att det ska gå ännu lättare kan du ju lika gärna använda en Aura of Valor och Prophecy Skill för att avsluta det, men det är absolut möjligt att vinna utan det (och du bör spara det till senare strider).

Spela defensivt. Använd Delta Shield för att blockera Faina's magi och antingen Skull Shield eller Justice. Jag föreslår det senare, eftersom det fungerar på speciella förmågor såväl som vanliga fysiska attacker. Det lämnas även Vyse öppen för att anfalla. Om du inte har Enrique för tillfället, måste du klara dig utan. Det är möjligt, men du kommer skadas en hel del mer. Håll dessa sköldar uppe varje runda.

Under andra rundan, använd Lunar Winds för att ta bort Increm- och Quick-statusen. Låt Fina hålla all positiv status borta från dina fiender. Problemen börjar uppstå när trion har Increm och du har Drilnos. Om detta händer, kommer du inte kunna skada dem alls, så håll Delta Shield uppe. Du lär behöva använda några Glyphs of Might (köpes i Maramba) för att ge dig Increm. Vänta dig att den här striden tar lång tid, eftersom du behöver hålla dig själv stark och fienden svag så att ni är på jämn mark. Det är väldigt viktigt att notera att om någon av dina dör, bör du använda Lunar Light för att återuppliva dem, eftersom du inte kommer ha mycket mer tid att hela på grund av sköldarna och Lunar Winds.

Pirates' Wrath kommer inte döda bossarna på en gång, men sikta dig in på att använda den även fast det tar lång tid att samla ihop SP. Om du inte får tillräckligt med SP för att någonsin anfalla, försök med flera Cutlass Furies. Däremot, bör du använda en Pirates' Wrath för att försvaga din första motståndare (Anita) och därefter använda flera Cutlass Furies för att avsluta henne.

När Anita väl är borta, blir striden en hel del lättare. Det finns inga mer Area Attacks som tar 1000 i skada och Vize's Cutlass Wrath dödar dig inte om du bara håller Justice Shield uppe och håller ditt HP högt. Att hålla Increm uppe kan vara svårt med Delta Shield, men du måste försöka. Använd i alla fall Glyphs of Might för enkelhetens skull, på Vyse givetvis. Om någon får Driln-status, hela med en Curia Crystal så snabbt som möjligt.

Faina kommer efter Anita. Hon är en kopia av Fina, så som du kan vänta dig, faller hon relativt lätt av fysiska attacker. Fortsätt med Delta Shield tills hon besegras. Hon kommer inte kunna skada dig när du har den på, men hon kan fortfarande stärka sig själv och Vize med Incremus. Som Anita kommer hon inte besegras av en Pirates' Wrath, men hon kommer försvagas oerhört av den. Försök att döda henne inom de närmaste turerna, och fokusera sedan på den sista - Vize. När Faina är fallen, behöver du inte längre Delta Shield, så Aika kan återgå till att stärka och hela.

Att besegra Vize är allt annat än enkelt. Revenge är otroligt irriterande och Lunar Winds kan inte ta bort den. Håll Justice Shield intakt om du använder Enrique och låt ingen falla under 2000 HP.

Ett sista tips: Om du har problem med att skada trion, byt ditt vapens färg till deras svaghet. I detta fall är det lila för Vize, blå för Anita och silver för Faina. Detta kommer öka skadan du orsakar med varje Super Move.

Givetvis, efter allt detta, finns det ett väldigt enkelt sätt att besegra dessa tre på. Om du har problem med denna strid, använd bara en Aura of Valor och använd specialattacken Prophecy. Att fokusera på Max SP i denna strid kan vara väldigt svårt, så du måste helt enkelt använda detta föremål om det är vad du siktar på. Detta är den enkla vägen ut, men du kommer behöva Aura of Valor senare i spelet om du vill förenkla riktigt sega bossar.

Ingen har betygsatt fusket ännu.

Kommentarer

Totalt 0 kommentarer:

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.