Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inMario Kart: Double Dash!!

GameCube
Mario Kart: Double Dash!!
 • Genre
  Racing
 • Releasedatum
  14 november 2003
 • Utvecklare
  Nintendo
 • Antal ägare
  856
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 8.6

Speltest av sdac

Inskickad av sdac den 25/03 -08 14:11

Handling / story / vad man gör i spelet
Mario Kart: Double Dash!! är det fjärde spelet i Mario Kart-serien som släpptes i Europa år 2003 till Nintendo Gamecube.

Det unika i detta spel från dem andra spelen är att man numera sitter två i varje bil, varav en sköter tacklingarn och en kör fordonet. Det finns 16 olika spelbara banor uppdelat i fyra turneringar. Man kan naturligtvis köra multiplayer, som är spelets absoluta höjdpunkt.

De karaktärer du kan använda dig av är följande:
Mario, Luigi, Peach, Daisy, Yoshi, Birdo, Baby Mario, Baby Luigi, Koopa, Paratroopa, Donkey Kong, Diddy Kong, Bowser, Bowser Jr, Wario, Waluigi, (Toad, Toadette, King Boo och Petey Piranha, som du måste låsa upp under spelets gång).

Alla bilar är inte heller dem lika, inte alla i alla fall. Bilarna kan ha både bättre och sämre utav toppfart, acceleration och tyngd.


- Tidigare spel i denna serie är följande:
Super Mario Kart, som släpptes till SNES.
Mario Kart 64, som släpptes till N64.
Mario Kart Super Circuit, som släpptes till GBA.
Nu finns också spelet Mario Kart DS, och snart också Mario Kart Wii som kan spelas upp till 12 spelare via Nintendo Wi-Fi Cennection och det är det att det skall släppas i Sverige den 11 april 2008.

- Övrig information om Mario Kart: Double Dash!!
Utvecklare: Nintendo
Genre: Racing
Antal spelare: 1-4 spelare
Pris: 399:-

Vad jag tycker om spelet
Detta spel är onerkligen med i Topp 10 på Nintendo Gamecube's bästa spel någonsin, enligt mig.

Jag har alltid älskat Mario Kart-serien, de blir bara bättre och bättre (Mario Kart Super Circuit kan diskuteras)!

Positivt och glatt överraskat - Vad mer kan begäras?

Alla som äger ett Nintendo Gamecube så är detta spel ett måste, utan tvekan.

Betyg till spelet
Grafiken i detta spel är nästan helt felfritt. Själva miljön och dyl behöver inte diskuteras, då det redan är vackert och typiskt ett Mario-spel. MEN, karaktärerna i spelet är inte alls snyggt gjorda. För mycket 'plast' i dem, som inte borde vara möjligt tanke på restan som skapats. Grafiken får en 9:a.

Det känns helt fantastiskt att spela detta spel. Nackdelen är dock den att det inte är lika roligt att köra ensam när det väl går att använda sig av två spelare i varje fordom. Spelkänslan får en 8:a.

Lite äldre att Mario Kart musiken finns i detta spel, fast en aning förbättrad. Ny musik också. Jag gillar ljudet, eller tja, det är ingenting läggs till märke. Ljudet får en 9:a.

Hållbarheten, ännu ett positivt omdömme. Spelet körs igenom - du får alla karaktärer samt fordom - du börjar om på nytt - du har tröttnat på att spela om alltihop på 'avdelningen' Mirrow - spelets läggs på hyllan i några månader - du börjar om på nytt igen. Ganska snitsigt, va?
Om inte avdelningen med Mirrow hade funnits hade det blivit för kort, fast nu när det är med är det bara tjatigt. Hållbarheten får en 8:a.

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 9 Grafik: 9 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 8