Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inThe Legend of Zelda: Oracle of Seasons

Game Boy
The Legend of Zelda: Oracle of Seasons
 • Genre
  Äventyr
 • Releasedatum
  5 oktober 2001
 • Utvecklare
  Flagship
 • Antal ägare
  332
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 8.8

Fler fusk

Guide: Besegra bossarna

Inskickat av Kigsz den 27/06 -07 23:15

* Vilka de olika Bossarna är, hur man klarar dem och hur pass svåra de är:

Jag kommer ej att förklara vilka attacker Bossarna har. Ej heller kommer jag att förklara vilka Mini-Bossarna är och hur man klarar dem. Jag kommer att benämna alla Bossar i den maskulina formen (han/honom).


- Aquamentus:
Ställ dig lite ovanför honom, i linje med hans horn i pannan. Slå på detta 10 gånger så ska han vara död.
Svårighetsgrad: 1/5

- Dodongo:
Du behöver inte Svärdet i denna kamp. Se till att ha Kraftarmbandet på en knapp och Bomberna på den andra knappen. Vänta tills han öppnar munnen. Snabbt ska du dra fram en Bomb och kasta den i munnen på honom. Han kommer då att blåsas upp och du kan gå fram till honom, plocka upp honom med Kraftarmbandet och kasta honom på spikmattan.
Efter 4-5 gånger är han död.
Svårighetsgrad: 1/5

- Mothula:
Fjärilsbossen. Han kan vara lite knepig, men inte särskilt svår. Ha Roc's Fjäder på en knapp och Svärdet på den andra knappen. Ställ dig på en av de två plattformarna i mitten. Mothula kommer att åka runt om dig. Hoppa för att undvika hans attacker. Se till att inte ramla ner, för då får du börja om. När han sedan landar på en plattform i mitten, attackera honom med Svärdet. Upprepa detta tills han dör.
Svårighetsgrad: 2/5

- Ghoma:
Krabbossen. Attackera den stora klon på honom, men akta dig för att komma för nära, för då tar han tag i dig. Efter att du har huggit isönder hans klo så tar du fram Slangbellan och skjuter han i ögat, när han öppnar det, tills det att han är död.
Svårighetsgrad: 2/5

- Digdogger:
Denna kampen kan ta tid. Se till att du har Svärdet och Magnethandskarna uppe. Använd Magnethandskarna för att styra det magnetiska klotet, återfinnes uppe i högra hörnet, runt i rummet. Sikta på att träffa Digdogger. Efter en 3-4 träffar delas han upp i en mängd små varelser. Här har du två alternativ:

1) Det långsamma, men säkra alternativet - Hugg dem med Svärdet tills de försvinner.

2) Det snabba, osäkra sättet - Dra magnetklotet över golvet tills du träffar, och förstör, varelserna.

Är du inte tillräckligt snabb och effektiv så byggs Digdogger ihop igen, i stor form.
Svårighetsgrad: 4/5

- Manhandla:
Växten med fyra huvuden. När en mun öppnas sikta på den munnen med din Bumerang. Efter 3 träffar försvinner huvudet, men växten går snabbare. Se till att träffa de andra tre huvudena med Bumerangen 3 gånger så att de försvinner.

När du har gjort detta kommer Manhandla att börja springa runt. Fortsätt kasta Bumerangen på den tills det att den öppnar sig. Ta då fram ditt Svärd och hugg till den dör.
Svårighetsgrad: 3½/5

- Gleeok:
Draken med två huvuden. Se till att ha det Nobla Svärdet och helst en Ring som ökar din attack innan du går in här. Mitt råd är att ställa dig mellan huvudena och bara hugga på. Träffa huvudena tills de flyger av.
OBS! Båda huvudena måste vara av samtidigt. Om du slår av ett huvud så kommer det att flyga runt tills det sätter sig fast igen på kroppen och då var allt i onödan. Satsa därför på att slå ungefär lika mycket på båda huvudena.

När huvudena är av så ska du ha Roc's cape och Svärdet på dig. Nu kommer det bara att vara skelettet kvar av Gleeok. Hoppa när han gör attackerna och hugg på honom emellanåt. Upprepa tills han dör.
Svårighetsgrad: 4/5

- Medelock:
Medusahuvudet. Simpel boss. För simpel nästan. Det är bara att hugga med Svärdet tills den dör. Hoppa när hans attacker kommer och hugg sedan lite mer.
OBS! Om du har problem med att Medelock är för snabb för dig prova att skjuta Pegasus Seeds på honom, så saktar han ner ett tag.
Svårighetsgrad: 1½/5

- General Onox:
Sista bossen (om du inte har slagit in lösenord när du startade spelet).
Han har tre faser:

1) Använd dig av Roc's Cape för hoppa över hans Morgonstjärna. Använd sedan Spinnattacken med ditt Svärd för att träffa honom. Ha gärna en Ring som ökar din attackstyrka (hjälper mycket). Efter ett par träffar har ni en liten dialog sedan är det fas 2.

2) Han använder nu Din som en sorts mänsklig sköld. Slå iväg henne med din Rod of Seasons (funkar bara med denna) och använd sen samma taktik som i fas 1. Efter några träffar har ni en dialog och sen ramlar du ner i mörkret till fas 3.

3) Drakfasen. I denna fas ska du försöka hoppa upp på hans händer när han slår ner dem mot dig. Väl uppe ska du hoppa mellan händerna och använda Spinnattacken på hans Juvel som han har i pannan (detta kan vara svårt och kräver stor skicklighet för att lyckas). Det kan hjälpa att använda sig av Pegasus Seeds för att få upp farten inför hoppen. Om du ramlar ner är det bara att hoppa upp igen och fortsätta. Ett par attacker på Juvelen och han är historia.
Svårighetsgrad: 5/5

Fusket har betyget 6.5 (4 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 0 kommentarer:

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.