Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inLufia: The Legend Returns

Game Boy
Lufia: The Legend Returns
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  23 oktober 2001
 • Utvecklare
  Neverland
 • Antal ägare
  8
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 9.7

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 25/04 -06 19:21

Handling / story / vad man gör i spelet
Du spelar en ung man som bor i den lilla byn Patos. Du är en krigare som skyddar byborna mot monstren som finns i omgivningarna.
Så en dag kommer en ung kvinna till din by med båt. Hon heter Seena och säger att hon kan se in i framtiden.
Plötsligt blir byn anfallen av en konstig typ som kastar blixtar omkring sig. Ett av husen börjar brinna och du räddar en liten flicka från att dö i lågorna. Du dör nästan själv, men Seena helar dig med en märklig magi...
Tillsammans ger ni er sedan ut för att få tag i den här typen med blixtarna; Gades, the Sinistral of Destruction. På er färd möter ni många andra människor som slår följe med er, bland annat en tjuv, en pirat, en kampsportsexpert, en prinsessa och en gambler.
Men snart så upptäcker ni att Gades inte är den enda Sinistral som finns. Det finns andra, ännu starkare, som ni måste besegra. Allt för att förhindra ett tredje "Doom Island War"...

Vad jag tycker om spelet
Ett av de bästa spel jag någonsin spelat. Tyvärr har jag inte kvar det, men minnet lever kvar. Ett äkta RPG-spel, visserligen med en ganska oorginell handling men dock väldigt charmigt presenterat. Man fattar snabbt tycke för karaktärerna och känslan av att besegra en Sinistral... YES!
Stridssystemet är, tycker jag, rätt så smart med tre olika sorters attacker. Man kan ha nio karaktärer i strid samtidigt men av dessa får bara tre anfalla varje gång. Karaktärerna är också olika bra på olika saker, vissa har starka magier, andra har bra vapen etc.
Sammanfattning: Ett typiskt RPG-spel med typisk RPG-story, men mycket bra utfört.

Betyg till spelet
Grafik: Grafiken ute i världen är väl inte mycket att hurra för, vanlig GameBoy Color-klass, men karaktärsdesignen är fullkomligt underbar, liksom alla fienders utseende i striderna. Inte mycket till färgsprakande effekter à la Golden Sun men ändå en nia, bara för de två saker jag nämnde tidigare.
Spelkänsla: Jag älskar RPG-spel och det här spelet, tycker jag, verkligen känns som ett sådant också. Nia för det.
Ljud: Spelets verkliga kvalitet. Introsången är så sjukt bra att jag inte kan beskriva den, helt underbar. Många av platserna har också jättefin musik. Verkligen värt en tia.
Hållbarhet: Tog mig ca 60 timmar att klara ut, och då är jag rätt dålig på att spela. Det går ganska fort alltså, men man kan ju alltid spela om och lära figurerna nya tekniker.
Vill bara påpeka att när jag sålde det så hade jag redan klarat ut det flera gånger men fortfarande inte tröttnat.

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 9