Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inGrandia II

Dreamcast
Grandia II
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  23 februari 2001
 • Utvecklare
  Game Arts
 • Antal ägare
  2
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 -

Fler fusk

Guide

Inskickat av blablabla den 07/03 -10 20:58

Det här är en strategisk guide över olika attacker och trick ni kan använda för att överleva alla bossar i Grandia II:

Boss 1: Millenia
Mina levlar: Ryudo (11)
Det här är en standard strid som du inte kommer att kunna vinna. Håll bara Ryudo vid liv tillräckligt länge så bryter Millenia av striden med "Zap!" magin.

Boss 2: Durham Minotaur
Mina levlar: Ryudo (14), Millenia (15), Roan (13)
Dom ända tipsen för det här är att först lägga till Elenas mana egg (Mist Egg) som hon tappade då Millenia kom till nån av karaktärerna, helst roan då han kan hjälpa till och heala Ryudo och millenia då han är svagas men snabbast. Alltså, låt Roan heala ditt team, medans du låter både Ryudo och Millenia attakera med sina starkaste special moves.

Boss 3: Beast man (Mareg)
Mina levlar: Ryudo (16), Elena (14), Roan (15)
Beast Mans attacker är väldigt starka, och han tål väldigt mycket. Dock kommer han bara att attackera Ryudo tills han dött, sen gå på alla andra i teamet. Låt Roan heala Ryudo och hålla honom i liv medans du låter både Ryudo och Millenia attackera med special moves. Precis som förra bossen alltså, förutom att du MÅSTE hålla Ryudo i liv. Efter du vunnit kommer Mareg att joina ditt team.

Boss 4: Valmar's Tounge
Mina levlar: Ryudo (18), Millenia (18), Roan (17), Mareg (20)
Den första delen av Valmar alltså. Först av allt ska du bara attackera Valmar's Tounge, inte Left eller Right Hand. När Valmar's Tounge väl dör dör allt annat med.
Den här bossen tål mer än nån boss ni mött än. Se till att attackera med special moves med både Ryudo, Millenia, Mareg och Roan, men se till att ha healnings magier/items beredda att användas av Ryudo och Roan om teamets liv börjar ligga lågt, då dom två är snabbast vid det här laget.
Som sagt: Sikta med full kraft på valmars Tounge.

Boss 5: Eyeball Bat (4 stycken)
Mina levlar: Ryudo (21), Elena (20), Roan (20), Mareg (22)
Troligtvis den enklaste bossen (bossarna?) på länge, bestående av fyra Eyball Bats. Använd dina special moves med alla dina karaktärer, och strunta i att heala, dom här är inte svåra alls.

Boss 6: Valmar's Eye
Mina levlar: Ryudo (24), Millenia (25), Roan (23), Mareg (25)
Välkommen till en av dom svåraste bossarna i spelet. Ett väldigt bra tips är att innan du gått in i Arianas Space ha skaffat MÅNGA Yumi's Elixire för att återuppliva dina karaktärer. Sedan behöver du väldigt mycket tur för den här bossen, då han har 4 stycken Eyeball Bats med sig, plus två "tendriler" och valmar's eye. Se också till att träna dig så mycket du kan mot fienderna påväg till bossen. Nu ska du satsa fullt på att döda bara EN av Eyeball batsen, då alla fyra tillsammans kan göra en attack som skadar mycket.

När en är död är det absolut inte lika farligt längre. Satsa sedan med alla karaktärer på Valmar's Eye med special moves. Kolla dock varje gång du ska sätta ut moves vad som tänker attackera vilken av dina karaktärer och med vad. Om en special move (Lila "streck" kring fienden) är påväg, använd Maregs Beast-Fang Smash eller Ryudos Tenseiken Slash för att göra en CANCEL på atackerna, och fortsätt sedan att attackera valmar's eye.

Så fort en av dina karaktärer blir svårt skadade eller får nån sjukdom (poisin, paralysis, sleep etc), sätt Roan eller Ryudo (bereoende på vem som ligger längst fram) på att heala dem.

Om Millenia får slut på Special points (gröna mätaren, slut på den betyder att du inte kan göra special moves), låt fienderna attackera henne lite mer, då hon efter några gånger går bärsäkra och använder sin starkaste attack Fallen Wings som skadar otroligt mycket på ALLA fiender.Med lite det här och lite tur har du nu vunnit.

Boss 7: Valmar's Claws
Mina levlar: Ryudo (24), Millenia (26), Mareg (26), Roan (25)
Fokusera bara dina bästa special moves på Valmar's Claws, och ingen annan del av kroppen. Håll även koll på dina karaktärers liv. om dom hamnar lågt, se till att heala på bästa snabbaste sätt med vilken av dina karaktärer som helst. Till slut vinner du.

Boss 8: Melfice
Mina levlar: Ryudo (30), Millenia (30), Roan (28), Mareg (29)
Notera att den här striden inte går att vinna, och ni kan inte heller skada Melfice eller nån annan del av honom. Låt bara dina karaktärer använda vanliga combos tills Melfice bryter av striden, och du efter ett tag får med dig karaktären Tio på köpet, men förlorar Roan för ett tag framöver.

Boss 9: Crimson Tale (2 stycken)
Mina levlar: Ryudo (31), Elena (31), Mareg (31), Tio (31)
Dom här två fienderna är inte så jätte svåra. Se bara till att använda dina bästa special moves, helst special moves som skadar alla fiender på fältet smtidigt, och håll lite koll på dina HP mätare. Crimson Tales' attacker skadar inte så mycket, men som sagt, håll koll på HP:n och heala med items/magi när det behövs.

Boss 10: Melfice
Mina levlar: Ryudo (33), Elena (31), Mareg (33), Tio (34)
Det här är andra gången du möter Melfice, ochd en här gången går det att vinna, och du måste helt enkelt. Detta är den svåraste bossfighten i spelet, men håll dig lugn.
Se till att Elena håller sig i liv med magi/items, för varannan gång det är hennes tur ska du nämligen se till att hon använder magin AllHeal, eller, om du lärt henne Droplets of Light, som healar hela teamet samtidigt (dock om dom har mycket liv kan du hoppa över den ronden).

Melfice består av tre delar: hans svärd, han själv, och en "regenator". Regenatorn är inget att bry sig om, den höjer bara hans stats (tyvärr). Koncentrera er på Melfice själv, men kolla igenom dom olika delarna ibland för att se vilken attack han har kommande. Om nån del  är påväg att göra antigen "Whailing Soul Slash" elller "Demon Hoarde Slash", se till att snabbt använda en special move med CANCEL effekt.

Annars är det bara att lassa på era bästa special moves på melfice kropp med alla karaktärer förutom Elena, som gör det varannan/var tredje(beroende på hur mycket liv ni förlorar), då hon annars healar hela laget med magin AllHeal/special moven Droplets of Light.Fortsätt så tills Melfice dör.

Efter striden och en lång cinema kan Ryudo nu lära sig en ny attack, "Dragon Sky Slash". den funkar ungefär som Melfices Demon Hoarde Slash. Lär dig den så fort som möjligt, den är bra att ha till senare.

Boss 11: Leck Guardian + Snow Leopards (2 stycken)
Mina levlar: Ryudo (36), Elena (34), Mareg (37), Tio (37)
Se till att du kör en special move med CANCEL effekt när Leck guardian kör sin attack "Buster Horns", för den både tar mycket och ger en move-block på karaktärer, dvs. att du inte kan använda special moves. Om du inte hinner CANCEL:a, använd en healande magi/item som kan ta bort move-block. Annars är det bara at lassa på med starka special moves på honom, ignorera dom två Snow Leoparderna.

När själva Leck guardian dött är det bara att köra hårt mot Snow Leoparderna. Om ni har slut på SP (special points, återigen, för att kuna använda special moves) till eran bästa special move, använd då ingen sämre special move, använd eld items/magier som tar dubbelt så mycket på dom då dom är is-baserade fiender.
När du vunnit är det bara att fortsätta. det finns en savepoint lite längre fram.

Boss 12: Naga Queen (2 stycken)
Mina levlar: Ryudo (36), Elena (34), Mareg (38), Tio (37)
Det största problemet är att dom är två, men det spelar inte sån stor roll. sikta dina bästa special moves på dom (ett tips är att använda Ryudos Sky Dragon Slash nu, då den skadar mycket på ALLA fiender). Se till att få CANCEL på deras magi "Fiora", då den blockar special moves. Om du blir träffad, heala snabbt bort move block:en.
Håll dig även på avstånd från dom när dom kör Blizzards Edge-attacken, som bara attackerar karaktärer på nära håll (om du är nära, använd Scattering Stone eller Evade så snabbt som möjligt). Dom är ganska lätta, så med den här taktiken vinner ni snabbt.

Boss 13: Tio Clone (Automata)
Mina levlar: Ryudo (37), Elena (34), Mareg (38), Tio (37)
Den här bossen är troligtvis den lättaste. Den använder exakt samma attacker som din Tio kan använda, oftast till och med vanliga combos. Använd special moves mot henne så är hon lätt vunnen över, då hon är VÄLDIGt snabb, men har dåligt både defense och attack. Om hon ens får chansen att attackera dig mellan dina karaktärers special moves så skadar hon ändå inget mycket. Mycket litet hot.

Boss 14: Valmar's Body
Mina levlar: Ryudo (39), Elena (34), Mareg (38), Tio (38)
Också väldigt lätt. Fokusera bara helt på valmars body och ingen annan del, och tanka på med specil moves på honom. Se till att använda Evade eller defend mycket på Elena, då hon i ovanliga fall kan behövas till healning eller med sina magier när du får slut på SP. Så håll henne i liv för säkerhets skull.

Boss 15: Cathedral Knights (5 stycken, TROR JAG)
Mina levlar: Ryudo (39), Elena (35), Mareg (38), Tio (38)
Det här känns lamt, men dom är också väldigt lätta. lite hp och skadar väldigt lite. problemet blir mer att dom är flera och när alla attackerar samtidigt blir det kaos... så se till att använda många special moves med CANCEL effekt för att få dom att attackera i olika ordningar så är allt lugnt.

Boss 16: Valmar's Heart (Selene)
Mina levlar: Ryudo (40), Elena (36), Mareg (40), Tio (39)
Koncentrera dina special moves på Valmar's heart, och ingen annan del. Låt även Elena använda stat-up magier (magier som höjer t.ex defense, act, attack m.m), då valmar's heart oftast använder attacker som tar ner din stat. Annars är det inte så mycket du behöver oroa dig för, det har inte heller så starka special moves.

Boss 17: Egg Guardian
Mina levlar: Ryudo (41), Elena (38), Mareg (40), Tio (40)
Till att börja med: ignorera alla hans små kompisar. Dom är inte så starka, och när dom dör kallar han bara på nya. Sen så gör dom även självmords-attacker när du skadar dem, och det tar mer än nån annan av deras attacker. Fokusera som sagt dina special moves på Egg Guardian, och använd stat-loss magier med Elena på honom, då blir det lättare att stå ut med honom då han har ganska höga stats i vissa fall.

Boss 18: Valmar Fly (4 stycken)
Mina levlar: Ryudo (42), Elena (38), Mareg (41), Tio (40)
Det här kan bli ganska jobbigt. Börja med att, direkt efter striden med Egg Guardian, heal alla dina karaktärer från menyn med magier/items, och återuppliva döda karaktärer också. Specielt Elena, hon är viktig för denna strid.
Nuså.

Två problem: Dom är fyra stycken och combo-attacker kan du glömma, då dom är aldelless för snabba och flyger. Använd dina special moves (nu kommer Dragon Sky Slash bra till pass igen). Rikta även alla dina karaktärers special moves åt en Fly i taget, tills den är död, då tar du nästa etc. Använd även AllHeal/Droplets of Light med Elena mycket för att heala ditt team, då fienderna gör oväntat snabba attacker.

Boss 19: Valmar Young + Valmar Fly (2 stycken)
Mina levlar: Ryudo (42), Elena (38), Mareg (41), Tio (40)
Två till Valmar Flies, och en ny fiende: Valmar Young. Lite svårare än förra.
Se till att börja med att döda alla valmar flies med special moves. Dock ska du ALLTID försöka ge CANCEL effekt på Valmar Young när du ser att han laddar för en special/magic attack. Rekommenderar Elenas Impact bomb, då hon ändå inte attackerar annars, utan ska användas som healare för när ditt team förlorar mycket liv eller får stat problem.

När Valmar Fliesen är döda ska du bara lassa på med special moves (attack items/magier ifall du har slut på SP, vilket du förr eller senare får, då det inte finns några savepoints i närheten) tills han dör.

Boss 20: Valmar Young (2 stycken)
Mina levlar: Ryudo (42), Elena (39), Mareg (41), Tio (40)
Jag vet, långtråkiga boosskombinationer just nu, men detta är sista fighten med dom här fienderna... iallafall på den här platsen.

Du har nog säkert slut på SP nu. Kolla om du har några items/magier som höjer SP:n. Isånafall, använd dom och börja lassa på emd special moves, då blir det löjligt enkelt. Om du inte har det, kasta massor av starka attack items och magier som kan skada, och låt Elena heala om du förlorar liv. Efter att du vunnit striden så kommer ett par cinemas och ett litet team-byte: Mareg försvinner, och Roan (King Roan) kommer tillbaka.

Boss 21: Valmar Young
Mina levlar: Ryudo (42), Elena (39), Roan (42), Tio (41)
Börja med att gå och spara och heala dig i Inn:et.
En till likadann boss. Gör samma som förra gången (Boss 20).
Enda skillnaden är att det är enklare nu, då det bara är en. Och du får använda Roan igen också!

Boss 22: Valmar Young
Mina levlar: Ryudo (42), Elena (40), Roan (42), Tio (41)
Suck, ännu en Valmar Young. Dessa klassas inte som fiender, sorgligt nog. Gör precis som i Boss 21 och Boss 20.

Boss 23: Dual Fist (2 stycken)
Mina levlar: Ryudo (43), Elena (40), Roan (43), Tio (42)
Äntligen en ny boss! Se till att använda special moves med CANCEL effekt så ofta som möjligt, för deras attacker är ganska starka. Använd även många deffense stat-loss med Elena, eftersom att Dual Fist har bra deffense stat.

Boss 24: Guardian (2 stycken)
Mina levlar: Ryudo (43), Elena (40), Roan (43), Tio (42)
Se till att attackera med special moves med Ryudo och Roan. Låt Elena heala ditt team då dom är har lite liv. när liven ligger bra till, låt henne använda speed (act) stat-loss magier, då Guardians är väldigt snabba.

När du ser att dom laddar inför nån attack, använd en special move med CANCEL effekt med Tio, då hon är snabbast i ditt team. (Använd även Ryudo ifall han ligger före, då han har ultimat hastighet på att attackera, men seg på att ladda efter en attack). Annars är det bara att fortsätta med olika special moves tills dom dör.

Boss 25: Valmar Magna and Valmar Moth
Mina levlar: Ryudo (44), Elena (42), Roan (43), Tio (43)
Börja med att döda valmar moths först. Dom har bara 3200 liv, det kan troligtvis vilken som helst av dina karaktärer skada med sin bästa special move på en rond (med undantag för elena, låt henne fortsätta heala när det behövs, annars bara höja ditt teams attack stats med magi/items).

Lassa nu på Valmar Magna med special attacker (just Valmar magna, ingen annan del), och låt Elena heala ditt lag ofta, då den här bossens attacker tar väldigt mycket. Om Elena skulle dö, vilket hon nog kommer att göra då valmar's magna ofta siktar in sig på henne, använd då antigen Roan för att liva upp henne med nån revival magi/item. Om du inte har nån sån magi med nån av dina karaktärer, eller nåt item för revival, börja då använda Roan som healnings-karaktär och lassa på med special moves från Tio och Ryudo.

Boss 26: Valmar Magna (2 stycken)
Mina levlar: Ryudo (45), Elena (43), Roan (44), Tio (44)
Gör precis som du gjorde förra gången (Boss 25) när du kommit till bara Valmar Magna. Dock ska du nu fokusera alla dina special moves på en i taget tills den dött, sen ta nästa.

Notera: för att överleva nästa bossfight MÅSTE du gå tillbaka till förra savepointen och heala dig (och spara vore en bra idé också).

Boss 27: Valmar Core
Mina levlar: Ryudo (45), Elena (44), Roan (44), Tio (44)
Notera: Mot slutet av den här striden, när bossen har lite liv kvar, låt den karaktär som är näst upp hela hela laget, och sedan döda bossen, då det kommer en bossfight direkt efter, utan ens ett andrum.

Jaja, börja med att döda det Right Head, eftersom att det har minst HP, och du slipper mycket tjafs pga att det healar resten av fienden hela tiden. låt som vanligt Elena heala alla, och håll henne vid liv! Du behöver det. Efter att det högra huvudet är dött, börja attackera Valmar Core på direkten med dina absolut starkaste special moves, det kan bli tufft. När du vunnit kommer direkt nästa boss (kom ihåg att heala när bossen är på väg att dö!)

Boss 28: Millenia
Mina levlar: Ryudo (46), Elena (46), Roan (46), Tio (46)
Ganska lätt om du har lite MP (Magic Points, används för magier) eller SP kvar, vilket du förhoppningsvis har. Då är det bara att köra på, det finns en savespot direkt efter striden. Annars rekommenderar jag att du kastar attack items och kör combos. Dock har nog dom flesta av dina karaktärer MP kvar, så det är lugnt, då Millenia bara använder combos och criticals nästan.

Boss 29: Valmar's Tounge
Mina levlar: Ryudo (47), Millenia (48), Elena (47)
Notera nytt byte i teamet!^
Valmar's Tounge är tillbaka. Nu är den snabbare och starkare. Sikta in dina special moves på BARA Valmar's tounge med Ryudo och Millenia, medans du låter Elena sänka dess attack eller act (speed), och heala Ryudo och millenia när deras liv ligger farligt till.

Boss 30: Valmar's Eye + Eyball Bat (4 stycken)
Mina Levlar: Ryudo (47), Millenia (48), Elena (48)
Tillbaka igen. Den här gången tål alla Eyeball bats lika mycket som själva Valmar's Eye, så ignorera dom, utan koncentrera dina bästa special moves med Ryudo och Millenia på valmar's eye. Den tål mycket.

Det är inte ofta du får chans att attackera, då det är 7 fiender du slåss mot totalt. Vid den tiden måste du tänka dig för. Heala med Elena varje gång det är hennes tur (helst med AllHeal/Droplets of Light), och lassa på med special moves från dom andra. med extrem tur har du nu klarat bland dom svåraste bossarna igen.

Boss 31: Valmar's Heart
Mina levlar: Ryudo (49), Millenia (49), Elena (49)
Det här blir lätt gemfört med alla dessa bossfighter. Valmar's Heart bara höjer sina stats och sänker dina hela striden, skadar knappt nånting alls. Låt Elena höja den statsen som valmar's heart sänker, och attackera med special moves med Millenia och Ryudo tills det är dött.

Boss 32: Zera valmar (*SISTA BOSSEN*)
Mina levlar: Ryudo (50), Millenia (50), Elena (50)
Okej, den här bossen är ganska lätt ändå. Men den är jätte snabb, så det är svårt att hinna få in en CANCEL på honom, så slösa ingen tid på det. Dock är den här bossen bara en hel del, så det är ganska lugnt efter att han attackerat en gång. Låt Elena heala varje gång nästan, då Zera skadar ganska mycket med dom flesta av hans attacker, och låt Ryudo och Millenia attackera loss med sina bästa special moves och om SP:n tar slut, med sina bästa magier. När bossen dör, har du klarat spelet.

Fusket har betyget 1 (1 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 0 kommentarer:

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.